AVSTRALIJA

 

 1. Združite obisk mesta Broome, znanega po ribičih, biserih in slavni plaži Cable Beach z odmaknjeno in slikovito regijo Kimberley.
 2. Top End, področje »Krokodila Dundeeja« vključuje Narodni park Kakadu, najlepše primerke staroselske umetnosti, dih jemajočo pokrajino, mokrišča, slapove in množico ptic.
 3. Tropski Queensland je kraj belih peščenih plaž, kristalnega morja in najstarejšega deževnega gozda na našem planetu.
 4. Otoki Velikega koralnega grebena združujejo čudovit podvodni svet in najprestižnejša avstralska letovišča.
 5. Večina 74 otokov otočja Whitsundays je neposeljenega. Hkrati pa boste z bivanjem na otokih Hamilton ali Hayman zlahka obiskali Veliki koralni greben.
 6. Med zanimivosti Sončne obale (Sunshine Coast) uvrščamo svetovljansko obalno letovišče Noosa in otok Fraser, največji peščeni otok na svetu.
 7. Rdeči center Severnega teritorija je osrčje avstralskega »outbacka«. Širna veličastna pokrajina, staroselska dediščina in naravne ikone – skala Uluru, Kata Tjuta (Olge) in Kings Canyon.
 8. Perth je odlično izhodišče za raziskovanje jugozahoda Avstralije, kjer najdemo številna obalna letovišča, čudovite bele plaže, vinograde v pokrajini Margaret River in koralni greben Ningaloo, kjer domuje morski pes kitovec (whale shark).
 9. Južna Avstralija se ponaša z najlepšimi vinogradi, vključujoč Barosso, čudovito podeželsko pokrajino, širnimi osamljenimi plažami, mestom Adelaide in izjemnim otokom Kangaroo, ki je najlepši kraj v Avstraliji za opazovanje vseh avtohtonih živali.
 10. Viktorija ni le svetovljanski in živahni Melbourne. To je tudi dramatična obalna pokrajina, cenjeni vinogradi, stara rudarska mesta in številni wellness resorti.
 11. Tasmanija je največji avstralski otok, na katerem najdemo neokrnjeno divjino. Prežeta z dediščino, bogata s hrano in vinom ter polna belih peščenih plaž, mogočnih gora ter skritih jezer in slapov.
 12. Novi Južni Wales predstavlja Sydney, za mnoge najbolj šarmantno mesto na svetu. A tu so še Modre gore, vinogradi doline Hunter, prijetne plaže južno od Sydneyja ter vedno trendovski Byron Bay na severu.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve

izbrana ponudba avtodomov

Vsa izbrana ponudba avtodomov

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov