NOVA ZELANDIJA

Severni Otok

 1. Bay of Islands je neokrnjena pokrajina s 150 pretežno neposeljenimi otoki, vrsto zgodovinskih krajev kot so na primer Waitangi in Russell, hkrati pa se ponaša z naravnimi čudeži kot sta Ninety Mile Beach in Cape Reinga.
 2. Auckland ima čudovito naravno pristanišče, posejano z otoki in jadrnicami. »Mesto jader« je največje in najbolj svetovljansko novozelandsko mesto.
 3. Waiheke je majhen, a slikovit otok vinskih kleti, plaž, pohodništva, umetnikov, »vikendašev« in boemov z redkimi turisti.
 4. Polotok Coromandel ima lepe planote, valovito gričevje, gozdove in travnike, hkrati pa obalne klife, lepe zalive in širne peščene plaže.
 5. Geotermalna Rotorua je polna gejzirjev in termalnih bazenov. To je tudi center maorske kulture, kjer lahko uživate v tradicionalni pojedini »hangi« in ste deležni pozdrava »haka«.
 6. Jezeri Taupo in Tarawera združujeta pokrajinsko lepoto z najboljšim ribolovom na postrvi, kar ga je na Zemlji.
 7. Tongariro je dramatična vulkanska pokrajina, opisana v mnogih maorskih legendah in prikazana v filmski trilogiji Gospodar prstanov.
 8. Hawke’s Bay slovi po odličnih vinogradih in zgodovinskem mestecu Napier v art-deco stilu.
 9. Wellington je lepa in umetniška prestolnica, ki jo obdajajo zeleni griči. Obiščite najboljši muzej Te Papa.

Južni otok

 1. Narodni park Abel Tasman je čudovit za pohodništvo, vožnjo s kajaki vzdolž obale mimo majhnih zalivov z belo mivko in turkiznim morjem.
 2. Marlborough se bohoti z nagrajenimi vinogradi in nebeškim vinom sauvignon blanc. Poleg vina pa so tu še čudoviti zalivi, otoki, fjordi – zelo slikovita pokrajina.
 3. Sprehodite se po več kot km debelem ledu ledenikov Fox Glacier in Franz Josef, ali pa se vkrcajte na helikopter in si jih oglejte z vrha.
 4. Queenstown vas bo očaral z jezersko pokrajino in izjemno pestro ponudbo aktivnosti v naravi – preko 150 jih je, vključno s smučanjem v času novozelandskega poletja.
 5. Če ste ljubitelji narave, je otok Stewart skupaj z obalo Catlins in polotokom Otago ena izmed najlepših pokrajin za opazovanje divjih živali.
 6. Dunedin združuje škotske korenine z elegantno arhitekturo in je pravi Edinburgh južne poloble.
 7. Wanaka nudi mnoge aktivnosti kot na primer jahanje konj, rafting in pohodništvo v Narodnem parku Mount Aspiring, v čudoviti jezerski pokrajini.
 8. Christchurch je kraj, kjer se Anglija sreča z Južnim morjem. Lahko greste na čolnarjenje po reki Avon ali obiščete mestne znamenitosti.
 9. Kaikoura je edinstvena, saj nikjer drugje na svetu ni možno skoraj vse leto opazovati kite ali imeti priložnost plavati z delfini.
 10. Južni fjordi – osupljiva pokrajina vabi na plovbo skozi veličastne fjorde Milford in Doubtful Sound.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve

izbrana ponudba avtodomov

Vsa izbrana ponudba avtodomov

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov