HAVAJI – POPOTOVANJE PO ŠTIRIH OTOKIH

Havaji, Združene države Amerike

Oahu • Kauai • Hawaii • Maui

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Vdihnite svež zrak z vonjem po cvetju, ki vas napolni z energijo. Potopite se v prijetno toplo morje, ki vas sprosti. S široko odprtimi očmi občudujte dih jemajoče lepote narave, ki vas prevzame. Dobrodošli na Havajih! Bodisi da ste na Havajih prvič ali pa ste tu že bili, vam kombinacija štirih edinstvenih otokov nudi izjemna doživetja. Vabimo vas na raziskovanje in popolno potovalno izkušnjo.

  

1. dan: BENETKE – FRANKFURT – SAN FRANCISCO – OAHU

Polet iz Benetk preko Frankfurta (oz. enega izmed evropskih letališč) in San Francisca na Oahu. Na letališču Honolulu vas bodo pričakali s tradicionalnim cvetličnim vencem, vam pomagali prevzeti prtljago, nato pa sledi prevoz do hotela v mestu Waikiki.

2. dan: OAHU | zajtrk

Po zajtrku prost dan za sprostitev ali samostojen orientacijski ogled mesta Honolulu. Na otoku Oahu se nahajajo številna golf igrišča, hkrati pa ga obdaja več kot 100 plaž. Za ljubitelje ugodnih nakupov priporočamo obisk nakupovalnega centra Ala Moana, za tradicionalne spominke pa svetujemo obisk tržnice International Marketplace. Prenočevanje.

3. dan: OAHU | zajtrk

Po zajtrku se boste odpravili na poldnevni izlet, kjer boste pobliže spoznali mesto Honolulu, nato pa nadaljevali pot do zgodovinskega pristanišča Pearl Habour, kjer stoji spomenik Arizona Memorial, posvečen padlim med napadom Japoncev v času II. svetovne vojne. Popoldne prosto, prenočevanje.

4. dan: OAHU – KAUAI | zajtrk

Dopoldne prosto za samostojne oglede ali oddih na plaži, popoldne prevoz na letališče in polet na Kauai, »Otok vrtov«, ki navdušuje z mogočnimi klifi obale Napali, preko 70 kilometri sanjskih plaž ter prijetnimi mesteci kot sta Hanapepe in Koloa. Po prihodu prevoz do hotela in prenočevanje.

5. dan: KAUAI | zajtrk

Po zajtrku se boste pred vašim hotelom srečali z vašim vodnikom in odpravili na izlet na zahodni del otoka do »Velikega pacifiškega kanjona« - Waimea Canyon. Ogled jame Fern Grotto. Spotoma se bodo pred očmi odpirali čudoviti razgledi na ribnik Menehune (po starodavni legendi delo otoških škratov), Spouting Horn (skalno odprtino skozi katero v sunkih pljuska morje), dolino Hanapepe ter točko, kjer je pristal znameniti kapitan Cook. Zvečer prosto.

Za doplačilo (na kraju samem) vam priporočamo Luau, večerno zabavo s tradicionalno pojedino in hula plesom.

6. dan: KAUAI – HAWAII | zajtrk

Po zajtrku dopoldne prevoz do letališča in polet v mesto Kona na otoku Hawaii ali »Velikem otoku«, kjer vas čaka šofer za prevoz do hotela. Običajno je prihod na otok Hawaii ravno ob pravi uri, da lahko na robu vasi Kailua prisostvujete tehtanju dnevnega ulova rib. Preostanek dneva prosto. Prenočevanje.

7. dan: HAWAII | zajtrk

Po zajtrku prosto. Otoku Hawaii pravijo tudi »Big Island«, saj je s površino preko 10.000 km² velik za polovico Slovenije. Predlagamo, da ta dan v hotelu najamete avto ter se odpravite na odkrivanje otoških vasic, plaž, si privoščite partijo golfa na katerem izmed številnih igrišč ali preprosto uživate na plaži. Prenočevanje.

8. dan: HAWAII | zajtrk

Po zajtrku vas čaka celodnevni ogled otoka Hawaii, kjer boste najprej obiskali nasade kavovcev in oreškov macadamia. Nato se boste zapeljali do narodnega parka Volcanoes, kjer boste priča novo nastalim poljem lave ter krajem vulkanskih izbruhov, obenem pa boste spoznali nastanek havajskih otokov. Popoldanski povratek v hotel in prenočevanje.

9. dan: HAWAII – MAUI | zajtrk

Dopoldne prevoz na letališče in polet na Maui, »Otok dolin«, ki hkrati velja za najbolj romantični otok Havajev. Po prihodu vožnja vzdolž slikovitega hribovja West Maui do hotela. Preostanek dneva prosto.

10. dan: MAUI | zajtrk

Po zgodnjem zajtrku boste pričeli s celodnevnim izletom. Raziskali boste skrivnosti bujnih tropskih lepot obale Hana, se zapeljali skozi mestece Paia, spoznali tradicijo pridelave sladkorja, si ogledali svetovno znane surferske plaže, z razgledne točke opazovali rušilne valove … Čas bo tudi za osvežitev v tropskih tolmunih (odvisno od vremena), navdušili vas bodo kaskadni slapovi, bujno rastje, veličastni razgledi … Ne pozabite na fotoaparat, kopalke in brisačo! Popoldanski povratek nazaj v hotel in prenočevanje.

11. dan: MAUI – OAHU | zajtrk

Po zajtrku odjava iz hotela in prevoz na letališče. Popoldanski polet na Oahu. Po pristanku prevoz do hotela. Čas za še zadnje nakupe spominkov, priporočamo pa vam tudi večerjo v vrteči restavraciji Top Of Waikiki s čudovitimi pogledi na večerno promenado ob plaži. Prenočevanje.

12. dan: OAHU – SAN FRANCISCO/LOS ANGELES – FRANKFURT | obroki na letalu

Zgodaj zjutraj prevoz na letališče. Polet preko ZDA proti Evropi.

13. dan: FRANKFURT – BENETKE

Jutranji prihod na eno izmed evropskih letališč ter nadaljevanje poleta proti Benetkam s predvidenim pristankom v dopoldanskih urah.

 

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Ostalo:

PREDVIDENI HOTELI:

Oahu – Aston Waikiki Beach, soba delni pogled morje,  4 x NZ

Kauai – Aston Aloha Beach, soba pogled hribi/vrt, 2 x NZ

Hawaii – Royal Kona Resort, soba standard, 3 x NZ

Maui – Kaanapali Ocean Inn, soba pogled vrt, 2 x NZ

 

ODKRITA BESEDA: cene so okvirne in so izračunane upoštevajoč povprečno ceno letalskega prevoza v nizki sezoni. Visoka sezona za Havaje je v obdobju od julija do novembra. V tem času je pričakovati dvig navedenih cen za 10-30 %. Točno ceno programa vam bomo lahko podali ob prejemu točnih imen oseb, ki bi želele potovati. V želji po zagotovitvi objavljenih cen vam svetujemo prijavo vsaj 60 dni pred želenim začetkom potovanja.