Bucuti & Tara

Oranjestad, Aruba

Bucuti & Tara - butični resort samo za odrasle

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Bucuti & Tara je edini butični resort na Arubi, namenjen izključno odraslim nad 18 let. Letovišče z evropskim čarom in 104 sobami že 30 let vabi goste na čudovit oddih. Še posebej veliko pozornost namenjajo miru in romantiki gostov.

Lega

Resort leži na najširšem delu plaže Eagle Beach, ki je ena od najlepših sanjskih plaž na svetu. Hotel je nekoliko odmaknjen od drugih visokih hotelskih zgradb, le 15 minut vožnje od letališča. V bližni je več restavracij, igrišče za golf z 9 luknjami Divi Links in Narodni park Arikok.

Varstvo okolja

Bucuti enako strastno skrbi tako za svoje goste kot tudi za okolje. Leta 2017 je praznoval 30 let obstoja in vodi v trajnostnem turizmu. Pri vsakodnevnih opravilih uvajajo okolju prijazne postopke dela, lastnik hotela g. Ewald Biemans pa lokalno prebivalstvo in tudi goste izobražuje o pomembnosti ohranjanja okolja. Za svojo skrb in napore za ohranjanje okolja je prejel že mnoge mednarodne nagrade, med drugim tudi nagrado National Geographic 2017. Hotel Bucuti & Tara se tako ponaša z največ eko-certifikati v Karibih.

Hotel poleg skrbi za okolje znotraj resorta podpira tudi družbeni trud za varovanje okolja, med drugim tako podpira zavetišče za osle, ki skrbi za bolne in poškodovane živali, Turtugarubo, lokalno fundacijo za zaščito morskih želv velikank ter Animal Rights Aruba, katere cilji so zaščita živalstva, rastlinstva in morskega življa na in okrog otoka Aruba.

Nastanitev

Hotelsko krilo Bucuti ima 48 sob s pogledom na vrt velikosti 32 m² (sobe standard, delni pogled na vrt in delni pogled na sosednji resort; sobe superior, pogled na vrt), 10 sob s pogledom na ocean velikosti 32 m² (deluxe), tri bungalove velikosti 38 m² (bungalow suite) in dve suiti s pogledom na ocean velikosti 65 m² (junior suite). Petnadstropno krilo Tara pa ima 36 suit velikosti 46 m² na plaži (Tara suite), štiri suite velikosti 79 m² (penthouse suite) na najvišjem nadstropju in eno sobo (deluxe) s pogledom na ocean. Suite v krilu Tara in hotelska avla so bile prenovljene sredi leta 2017.

Vse sobe imajo mikrovalovno pečico, minibar, sef, sušilnik za lase, likalnik in likalno desko, velik balkon ali teraso, kabelsko televizijo, Wi-Fi, lokalne kozmetične izdelke, kuhalnik za kavo, klimo, stropni ventilator. Štiri suite na najvišjem nadstropju krila Tara imajo tudi kuhinjo. Vse sobe imajo tudi razvlaževalnik zraka s filtrom HEPA.

Kulinarika

Gostje imajo za kulinarična razvajanja več možnosti. Bogat samopostrežni zajtrk strežejo v restavracijah Elements in Tara.

Romantične večerje na plaži so možne za doplačilo, gostje pa lahko izbirajo med večerjo ob sončnem zahodu ali večerjo pod zvezdami.

Vsak ponedeljek je večer Arube, namenjen lokalni kulinariki. Pokusili boste lahko pristne arubske jedi, lahko pa boste tudi kupili lokalne izdelke umetne obrti.

SandBar je sproščen "lounge" bar na plaži. Odprt je izključno hotelskim gostom za razvajanje ob sončnem zahodu ali za koktajl pod zvezdnatim nebom. SandBar nudi "happy hours", ki so običajno 16.00-18.00 in 21.00-23.00. V tem času strežejo samo vrhunske pijače. Živa glasba je v baru od 17.00-19.00.

Na voljo je vsakodnevni "Healthy Hour", ko ob 15.00 v baru SandBar na plaži nudijo smutije in brezalkoholne koktajle.

Za poglobljeno odkrivanje gurmanskih specialitet Arube imajo gosti na voljo storitev "Dine Around" (doplačilo), ki vključuje 24 lokalnih restavracij, med katerimi je tudi hotelska restavracija Elements.

Center dobrega počutja

Več strokovnjakov v Purun Spa skrbi za odlično počutje gostov. Nudijo terapevtske in pomladitvene posege, ki črpajo navdih iz narave. Purun je stara beseda, ki pomeni "zbiralnik vode". Naravne dobrine na Arubi so voda, kokos, aloja, morska sol in bela mivka, vse pa vključujejo v različne tretmaje, ki jih lahko izvajajo tudi na plaži.

Šport in aktivnosti

Gostje imajo na voljo vrhunsko opremljeno telovadnico z okni od stropa do tal in s pogledom na tropsko okolico. Telovadnica je gostom na voljo 24 ur dnevno.

Neskončni bazen s sladko vodo ter pogledom na plažo Eagle Beach ima osrednjo lego in je namenjen gostom obeh hotelskih kril.

Vsako sredo ob 7.30 na plaži poteka tečaj "qigong", vrste "tai-chija".

Vsako tretjo sredo poteka čiščenje plaže.

Za vse hotelske goste so brezplačno na voljo oblazinjeni ležalniki in senčniki, brezplačna samopostrežna pralnica, brezplačni letni kino, brezplačni Wi-Fi in uporaba iPada v sobi.

Pomembna dejstva:

 • Hotel ni namenjen družinam z otroki, sprejemajo samo odrasle od 18 let naprej. Le tako lahko zagotavljajo mirno in sproščujoče okolje, ki ga njihovi gostje želijo.
 • All Inclusive storitev ni možna. Za doplačilo je na voljo program "Dine Around", ki združuje 24 lokalnih restavracij in vključuje večerjo s tremi hodi.
 • Hotel ne sprejema gotovine. Plačujete lahko s kreditno kartico. Menjava gotovine v resortu ni možna. Bankomat je v bližnji igralnici.
 • Hotel ima uradno štiri zvezdice. Ne nudi nekaterih storitev kot je na primer postrežba v sobi, ima pa najvišji možni standard na Arubi.
 • Hotel ima strogo plačilno politiko. Najkasneje 30 dni pred prihodom mora biti rezervacija plačana v celoti in je ni možno več odpovedi. Stroški odpovedi so v tem primeru 100 %.
 • Bar na plaži je namenjen izključno hotelskim gostom. Nehotelskim gostom ni dovoljeno vstopiti v SandBar.
 • Hotel je namenjen nekadilcem. Kajenje je dovoljeno le na treh posebej določenih kraji v resortu. Kajenje v sobah, na balkonih, dvoriščih, restavracijah in baru ni dovoljeno, skladno z okoljevarstveno politiko hotela, ki svojim gostom nudi zdravo okolje na romantičnih počitnicah.
 • Sobe nimajo kadi, imajo pa moderne dežne prhe. Samo štiri suite na najvišjem nadstropju imajo tako dežno prho kot tudi veliko kad.
 • Hotel ni namenjen skupinam in skupinskim porokam. Namenjen je gostom, ki iščejo mir in romantiko. Hotel proaktivno vzdržuje okolje, ki omogoča mir in sprostitev. Skupinskih rezervacij hotel ne sprejema, ne organizira porok ali zasebnih dogodkov. Hotel lahko izvede le skromen poročni obred na plaži za največ štiri osebe.
 • Resort ne nudi nočne ali kakršne koli druge zabave. Celoten resort je brez ambientalne glasbe, zvočniki na plaži ali ob bazenu niso dovoljeni. Gostom nudijo slušalke za poslušanje glasbe s svojih naprav. Za zabavo hotel nudi le živo glasbo v času "happy hour" in letni kino dvakrat tedensko za romantične zmenke. Te aktivnosti so idealne za pare ali prijatelje, ki želijo uživati v družbi drug drugega.
 • Ležalnikov in senčnikov na plaži ni dovoljeno rezervirati. Boljšo lego ležalnika in senčnika dobi tisti, ki pride prej, sicer pa je dovolj ležalnikov in senčnikov za vse hotelske goste. Ležalniki in senčniki so na voljo od 7. ure. Kakršne koli stvari, ki bi jih pustili na ležalniku pred 7. uro, bodo odstranili.
 • Masažni bazen ni ogrevan, ker je povezan z osrednjim bazenom. Ogrevanje masažnega bazena bi pomenilo poslediično tudi ogrevanje osrednjega bazena, s čimer gostom v osrednjem bazenu ne bi več mogli nuditi osvežujočega plavanja.
 • Hotel cen ne znižuje ali jih kakor koli spreminja. Cene so stalne tako kot nivo storitev, ki jih hotel nudi. Cene so sezonske (visoka in nizka sezona), vključujejo pa bogat samopostrežni zajtrk, vse davke, pristojbine in Wi-Fi. Posebnih ponudb hotel nima nikoli.
 • Uporaba dronov v resortu je prepovedana. Le tako lahko zagotavljajo mir, varnost in zasebnost gostov. Uporabo drona v posebnih primerih lahko dovoli le direktor hotela.
POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
+
Termin:
najceneje od 23. 4. do 23. 12. 2019
Cena:
že od 1084 € na osebo (7 x NZ) + letalski prevoz

 

 

Za bivanje od 23. 4. do 23. 12. 2019, 7 nočitev z zajtrkom:

 • soba "standard": že od 1084 € na osebo,
 • soba "superior": že od 1192 € na osebo,
 • soba "deluxe oceanview": že od 1453 € na osebo,
 • soba "bungalow gardenview suite": že od 1453 € na osebo,
 • soba "bungalow oceanview suite": že od 1827 € na osebo,
 • soba "junior suite oceanview": že od 1827 € na osebo,
 • soba "tara suite oceanfront": že od 1827 € na osebo,
 • soba "tara penthouse suite oceanfront": že od 2484 € na osebo.

 

Za bivanje od 24. 12. 2018 do 22. 4. 2019, 7 nočitev z zajtrkom:

 • soba "standard": že od 1570 € na osebo,
 • soba "superior": že od 1735 € na osebo,
 • soba "deluxe oceanview": že od 2109 € na osebo,
 • soba "bungalow gardenview suite": že od 2109 € na osebo,
 • soba "bungalow oceanview suite": že od 2469 € na osebo,
 • soba "junior suite oceanview": že od 2469 € na osebo,
 • soba "tara suite oceanfront": že od 2469 € na osebo,
 • soba "tara penthouse suite oceanfront": že od 3172 € na osebo.

 

Nastanitev treh odraslih oseb v eni sobi je možna le v sobi "junior suite oceanview", ki ima dve postelji velikosti "queen" (približno 150 x 200 cm).

 

Doplačila:
 • kosilo (Lunch Voucher, 2 hoda, juha, solatni bife in predjed): 22 € na osebo na dan
 • polpenzion (Dine Around Dinner Plan, 3 hodi v eni od 24 pogodbenih restavracij): 46 € na osebo na dan
 • polni penzion (Lunch Voucher + Dine Around Dinner Plan): 68 € na osebo na dan

 

Letalski prevoz

Letalski prevoz ni vključen v ceno. Cena letalskega prevoza iz Benetk je od približno 750 € na osebo naprej.

 

 

Preračun iz USD na dan 7. 2. 2019 po podjetniškem prodajnem tečaju Addiko bank d. d..