Cap Rocat, Mallorca

Mallorca, Španija

Trdnjava preurejena v vrhunski hotel, brez spremembe edinstvene arhitekture – v naravnem okolju.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Trdnjava je bila v originalu zgrajena za nadzor zaliva Palma. Razteza se ob 2 km zasebni obali. Preureditev v hotel je bil velik izziv, saj so morali upoštevati tudi zelo stroga navodila, ker je zgradba pripadala zgodovinski dediščini in je bila na seznamu kot Narodni spomenik. Leži znotraj zaščitenega naravnega področja in se odlično prilega v pokrajino, tako da je z morja skoraj ni opaziti, čeprav ima zelo visoke zidove in stene. Cap Rocat je popolnoma prenovil Antonio Obrador in sicer z velikim spoštovanjem do originalne arhitekture in okolja. Obdržal je nekatere originalne obrambne dele, kot recimo dvižni most, bunkerje in jarke. Bivše strelske linije pa je preuredil v suite – vsako z lastno teraso. V notranjosti je uporabil lokalno blago, maroške preproge in stare črnobele fotografije. Projekt je med drugimi prejel tudi nagrado »Europa Nostra«. Spada med: Small Luxury Hotels of The World.

 

Nastanitev

V vseh 29 sobah in suitah boste lahko izkusili čarobnost spanja v bivših vojaški utrdbi, v prostorih, dopolnjenih z udobjem in ekskluzivnimi storitvami hotela. Vse imajo zasebni odprt prostor – teraso ali zasebni vrt, v sobah je klima oz. gretje, minibar, TV, sef, brezplačni WiFi. 

 

Kulinarika

V odprti restavraciji Sea Club ob obali Cala de La Reina vam bodo postregli s tradicionalnimi svežimi mediteranskimi jedmi z žara. Gurmanska restavracija La Fortaleza je v glavni jedilnici, tam vam ponujajo sezonske tradicionalne Malorške jedi z modernim pridihom. Zajtrk vam lahko postrežejo tudi v vaši sobi, večerja pa je lahko pripravljena le za vas, zelo intimna na posebnem kraju s pogledom na morje. 

 

Center dobrega počutja

V centru dobrega počutja je zagotovljena popolna zasebnost in luksuz brez pretiravanja. Grobi peščeni videz so zmehčali s prijetno svetlobo, prefinjenim lesom in mehkimi tkaninami. Osrednji prostor v spaju je bazen s slano vodo, 12 m pod površjem, pa vseeno je zelo svetlo, saj dnevna svetloba prihaja skozi stekleni strop, ponoči pa zvezdnato nebo ustvarja čarobni občutek med plavanjem. Ekipa centra dobrega počutja je pripravila vrsto tretmajev, med katerimi lahko izbirate. Povsod uporabljajo lokalno pridelane naravne produkte, kot so recimo Malorška citronka, mandlji in ekstra deviško oljčno olje.

 

Aktivnosti

Poleg zunanjega bazena s slano vodo, svojo energijo lahko pokurite tudi v fitnes centru ali v sobi za jogo. Na voljo je tudi teniško igrišče.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ