Ceylon tea trails

Nuwara Eliya, Šrilanka

Ceylon tea trails, prvi bungalovi v nasadih čajevca, mali ikonični "all inclusive" resort

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Petim prenovljenim rezidencam, v katerih so v kolonialnem času bivali sejalci čajevcev, so dodali storitve strežnika in gurmansko kulinariko, s čimer so pridobili najvišji standard luksuznih bungalovov na Šrilanki. Nahajajo se na višini 1250 m v bližini mesta Hatton v središču Šrilanke in ponujajo dih jemajoče panoramske poglede na gorovje in bujne nasade čajevca. Vsak od petih bungalovov je unikaten in izžareva posebno vzdušje, gostje se v njih počutijo zelo domače.

Imajo prelepo urejene angleške vrtove polne vrtnic in drugih dišečih cvetic, kjer si lahko privoščite čaj na brezhibno urejeni zeleni trati s tortico Dundee ali jagode s smetano.

Nastanitev

Bungalovi imajo po 4 do 6 sob, skupno teraso in skupno jedilnico ter nekateri tudi sobo za biljard, knjižnico in bazen. Sobe v posameznem bungalovu si delijo chefa, strežnika in pomočnike. Nekateri so sredi čudovitih vrtov, drugi imajo tudi poglede na jezero. Skupni prostori so opremljeni v nežnih svetlih tonih in z naravnim lesom, imajo veliko sedežnih prostorov in staro leseno mizo, kjer boste napisali razglednice vašim domačim s pravimi znamkami – ne pa poslali zgolj emaila. Svilene blazine, veliki prostori, ogenj v kaminu, kuhano vino ali pa vrhunsko žganje vam pogrejejo srce in vas sprostijo. Posebno vzdušje naredijo stare knjige, antični zemljevidi, polno rož, široke terase, kjer na stolih z mehkimi blazinami pričakate diskretnega strežnika in mu sporočite svoje želje morda po kozarcu belega vina in sendviču s kumaricami ali pa svežih oreščkih.

Sobe v vseh petih bungalovih so zelo prostorne in poimenovane po sejalcih čajevca. Opremljene so luksuzno v stilu kolonialne dobe s tikovim pohištvom z dodatki antike in mehkimi posteljami, kaminom in prostostoječimi kadmi. Suite "master" imajo dodatno še dnevno sobo, suite "garden" imajo terase ali celo zasebne vrtove, suite "luxury" pa dodatno še kakšno posebnost, ki jih loči od drugih.

Malo oddaljena hiška "Owner's Cottage" je edini zasebni prostorni (180 m²) luksuzni bungalov s spalnico, dnevno sobo, teraso z ogrevanim jakuzijem in pogledom na jezero in nasade čajevca.

Kulinarika

Za dobro jutro vas strežnik nežno zbudi, vam v sobi postreže s čajem ter vam pripravi kopel. Po čaju prija jutranji sprehod po čudovitih vrtovih, nato pa angleški ali šrilanški zajtrk. Uporabljajo svežo, domačo zelenjavo, zelišča in čaje iz okoliških vrtov. Bazilika, rožmarin, timijan, žajbelj, pehtran, peteršilj in meta so na chefovih dnevnih jedilnikih. Po dolgih sprehodih po nasadih čajevca se prileže viski "single malt" ali pa džin-tonik, zraven pa manjši prigrizki, ki spodbudijo vaš tek. Za kosilo sledi pristni riž s karijem, potem pa popoldanski čaj na vrtovih, ki je značilno angleški in eksotičen v isti sapi. Večerja s 4 hodi lepo zaključi dan. Vsi gurmanski obroki so vključeni v ceno in vključujejo tudi pijačo - tudi vrhunska vina in alkoholne pijače.

Aktivnosti

Raziskujte okoliško dolino Bogawantalawa s kolesi, lahko se povzpnete na kakšen hrib z gorskimi kolesi ali peš, se sprehodite po lepi naravi na višini tudi preko 1500 m n. v. Obkrožala vas bo eksotična flora, mnoge ptice, prečudoviti pogledi na gorska jezera, ročno obdelane plantaže čajevca, gozdovi in vasice. Preizkusite se v igranju kriketa, tenisa ali pa se podajte na rafting.

Spa

Uživajte v eni od posebnih aromatičnih kopeli za začetek ali za zaključek dneva. Izbirate lahko med cimetovo kopeljo, kopeljo z vonjem zelenega čaja, črnega popra s pomarančo, jasmina itd. Masažo vašega telesa po napornem sprehodu ali vožnji s kolesom lahko naročite v zasebnost vaše sobe.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ