Japonski zlati krog

Japonska

Potovanje za individualne potnike

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Zlati krog sledi zgodovinski avtocesti Tokaido, ki se začne z nebotičniki ultra modernega Tokya, s postankom v mestu Hakone sredi narodnega parka z vročimi vrelci in čudovite narave, vse do kulturnega srca Japonske – mesta Kyoto.

 

V Tokyu boste imeli ravno dovolj časa za vtis o tem kaj to napredno tehnološko mesto ponuja – od zgodovinske Asakuse do v nebo rastočih nebotičnikov okoli četrti Shinjuku, lahko pa se boste odpravili tudi na dnevni izlet izven mesta v obalno Kamakuro ali na goro Takao.

 

Od močnega kontrasta glavnega mesta do lepote vročih vrelcev v Hakoneju vas bo ločila le kratka vožnja s hitrim vlakom Shinkansenom in že boste sredi osupljive gorske pokrajine in se sproščali v onsenu – kopališču z vročimi vrelci, ali pa si ogledovali enega od mnogih odličnih muzejev. Pripravili boste vaše fotoaparate in bili pripravljeni na odličen posnetek najvišjega vrha Japonske in najsvetejše gore – Fuji.

 

Ko se boste premikali po vzhodni obali proti jugu na svetovno znanem hitrem vlaku, pridete do fantastične postaje Kyoto Station – ene največjih zgradb na japonskem, ki je pravi poklon moderni arhitekturi. V mestu z več kot 10.000 templji boste obiskali najbolj znana svetišča, templje in vrtove, in morda tudi skrivnostni svet gejš.

 

Japan Rail Pass, ki je vključen v ceni potovanja, vam ponuja fleksibilnost, kar pomeni, da boste lahko planirali poleg drugega tudi dnevni izlet iz Kyota do Osake, mogočnega gradu Himeji ali pa osupljivega parka miru in muzeja v Hiroshimi …

 

Vrhunci potovanja

 • ultra moderni Tokyo
 • vožnja v prvem razredu na ikonskem hitrem vlaku Shinkansen
 • pogledi na najvišjo goro Japonske Mt Fuji s krova piratske ladje med vožnjo po jezeru Ashi
 • ogled Zlatega templja in Kiyomizu-dera v Kyotu
 • kopanje v vročih vrelcih v tradicionalnem ryokanu
 • izlet iz Kyota v Naro, Osako ali Hiroshimo

 

 

Odhod: po želji, priporočamo marec-maj in september-november 

Čas potovanja: 10 dni/9 noči na Japonskem

Najmanjše število potnikov: 2

 

1. dan:  prihod v TOKYO

Dobrodošli na Japonskem! Po prihodu v Tokyo vas bo pričakal predstavnik odpeljal do hotela v zgodovinskem Asakusa predelu. Od tu boste v primeru zgodnjega prihoda v mesto lahko raziskovali prijetno četrt ob reki Sumida, kjer so večinoma nizke zgradbe, med njimi najstarejši tempelj Asakusa in pa tudi najvišja stavba Tokyo Skytree – 634 m visok TV stolp, ki je drugi največji stolp na svetu. Velika izbira restavracij in prijetnih trgovinic vam je na voljo v okolici.

2. dan: TOKYO | zajtrk

V hotelski recepciji vas bo pričakal privatni lokalni vodnik, ki vam bo razkazal glavne znamenitosti in manj poznane lokalne skrivnosti mesta Tokya. Program je razen 8-urnega ogleda z vodnikom precej fleksibilen, tako da se boste sami lahko odločali kaj boste počeli. Vsekakor priporočamo, da si ogledate tudi obred postrežbe s čajem v Hamarikyu Gardens, se sprehodite skozi številne elektronske trgovine v Akihabari ali pa uživate v parku Harajuku Yoyogi. Če se boste odločili za Superior paket, boste imeli vključeno tudi kosilo in vstopnine v templje.

3. dan: TOKYO | zajtrk

Priporočamo vam zelo zgodnji suši zajtrk na ribji tržnici Tsukiji, ki je največja na svetu. V bližini tržnice je ulica Ginza, kjer so trgovine priznanih svetovnih znamk, lahko pa se tudi povzpnete na razgledno ploščad stolpa Tokyo Skytree. Morda  se odločite za celodnevni izlet v Kamakuro, kjer boste videli ogromni kip bude ali pa se povzpnete na Mt. Takao. Možnosti so res neomejene.

4. dan: TOKYO–HAKONE | zajtrk, večerja

S postaje Tokyo Station se boste odpeljali s hitrim vlakom v Odawaro – izhodiščno točko za ogled narodnega parka Mt Fuji & Hakone, ki je poznan po vročih vrelcih in čudoviti gorski pokrajini. Popolno nasprotje živahnega Tokya vam bo pričaralo drugačen pogled na Japonsko. Spali boste v tradicionalnem ryokanu, uživali v odlični hrani in se odpočili v vročih kopelih.

5. dan: HAKONE | zajtrk, večerja

Dan vam bo na razpolago za ogled naravnih znamenitosti narodnega parka. S pomočjo Hakone Free Pass-a boste lahko koristili številne avtobuse, vlake za prevoze, z gondolo ali vzpenjačo se boste lahko popelali na vzpetine za čudovite razglede nad dolino in se celo popeljali s piratsko ladjo po jezeru Ashi. Čeprav vulkanskega izbruha že ni bilo več kot 3.000 let, je Hakone poln žveplenih izvirov. Morda boste poskusili črno jajce, ki je bilo skuhano na vroči vodi vrelca. Poleg fantastičnih razgledov, lahko obiščete tudi kakšnega od številnih muzejev, ali odličnega parka skulptur – muzeja na prostem? Zvečer vas bodo v vašem ryokanu pričakovali z okusnim Kaiseki obrokom, potem pa se boste lahko potopili v vroči onsen in utrujenosti po celodnevnem pohajkovanju čudežno ne bo več.

6. dan: HAKONE–KYOTO | zajtrk

Po zajtrku se boste vkrcali na hitri vlak proti zahodu v Kyoto z vašim Japan Rail Passom. Pot dolgo 430 km boste premagali s hitrostjo prek 300 km/h le v dveh urah in desetih minutah. Po prihodu bo popoldne namenjeno samostojnemu raziskovanju mesta po naših priporočilih iz informacijskega paketa. Na voljo imate res veliko možnosti, morda si boste ogledali znameniti zenovski vrt v templju Ryoan-ji, ali popili skodelico zelenega čaja pri zlatem pavilijonu Kinkaku-ji, ali pa se sprehodili okoli gradu Nijo.

7. dan: KYOTO | zajtrk

Privatni angleško govoreči vodnik vam bo na voljo za celodnevni ogled nekaj najbolj poznanih templjev in svetišč na Japonskem. Zgodovinski zakladi so praktično na vsakem vogalu mesta Kyoto, poleg vseh zelo turističnih, vam bo vodnik pokazal tudi nekaj manj znanih in nenavadnih. Če se boste odločili za superior paket boste imeli vključene tudi vstopnine v templje, kosilo in  dodatno še peš vodeni ogled četrti Gion, ki je poznana po gejšah. Če je vaš interes usmerjen v določeno temo, nam jo lahko zaupate vnaprej, da pripravimo lokalnega vodnika na to in bo vaš ogled praktično prirejen samo za vas.

8. dan: KYOTO | zajtrk

Dan boste imeli povsem zase, oglede po vaši izbiri. Če še ne boste videli vsega v Kyotu, boste lahko ta dan nadaljevali z ogledi mestnih znamenitosti, ali pa se odpravili na kakšen izlet v enega izmed številnih mest, kamor boste lahko hitro prišli z vlaki. Na primer v Hiroshimo, ki je boleč spomin na žalostno preteklost iz druge svetovne vojne, hkrati pa mogočen simbol močnega človeškega duha. Ali pa otok Miyajima, kjer boste imeli lahko čudovit razgled na morje in se čudili sončnemu zahodu za plavajočimi rdečimi torii vrati svetišča Itsukushima. V mestu Nara boste v templju Todaiji lahko videli največji bronasti kip bude na svetu, ki tehta 500 ton in park Nara, v katerem je polno srn, ki se prosto sprehajajo, svetišče Kasuga Taisha, ki je poznano po bronastih in kamnitih lanternah, ki vodijo do svetišča… Morda boste obiskali  pokrajino Uji,  ki je poznana po zelenem čaju, ali pa tempelj Byodo-in, ki je upodobljen na kovancu za 10 jenov. 

9. dan: KYOTO–TOKYO | zajtrk

Lahko že zjutraj, ali pa če želite še malo več časa v Kyotu, tudi popoldne vožnja s hitrim vlakom nazaj v Tokyo. Priporočamo vam, da se zadnji večer sprehodite po okolici hotela, v energični poslovni in zabaviščni četrti Shinjuku, kjer je na tistoče trgovin, barov in restavracij. Prenočevanje.

10. dan: TOKYO | zajtrk

Žal se vse dobre stvari enkrat končajo, tako se bo moralo tudi to vaše potovanje po Japonski. Prevoz na letališče Narita, kjer se boste prijavili za let proti domu.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Termin:
vsak dan, priporočamo mar-maj in sep-nov
Cena:
na povpraševanje

 

Cena vključuje
 • 9 noči v dvoposteljni sobi z zajtrki v hotelih 4* (superior paket) oz. 3-4* (classic paket),
 • 2 večerji v ryokanu,
 • vse prevoze med mesti,
 • prevoz letališče-hotel-letališče (superior paket s privatnim vozilom, classic paket  deljeni prevoz),
 • Japan Rail Pass – 7 dni,
 • Hakone Free Pass – za lokalne prevoze v regiji Hakone,
 • Manaca kartico za lokalne prevoze,
 • 8-urni privatni ogled Tokya in Kyota (superior paket s kosilom in vstopninami, privatnem peš ogledu Giona v Kyotu – četrti gejš),
 • informacijski paket.

 

Cena ne vključuje
 • mednarodnih letov,
 • lokalnih prevozov, ki niso navedeni,
 • vstopnine v svetišča, templje in muzeje (pri classic paketu),
 • dodatne prehrane, pijače,
 • prenos prtljage in posredovanje prtljage v druga mesta.

 

Možna doplačila ob prijavi
 • letalski prevoz (na vprašanje),
 • podaljšanje potovanja po vaši želji.   

 

Letalski prevoz

Letalski prevoz je za doplačilo. Povprašajte nas za najugodnejšo ponudbo. Cena letalskega prevoza je odvisna od dneva povpraševanja in od sezone potovanja.

 

Avstral-Azija svetuje

potovanje priporočamo v času od marca do maja in ponovno od septembra do novembra. Spomladi so najlepše cvetoče češnje, jeseni pa rdeče jesensko listje – obe sezoni sta tudi zelo turistično obiskani, zato priporočamo rezervacije najmanj par mesecev vnaprej. Tudi letalske vozovnice bodo najugodnejše, če jih rezervirate precej vnaprej. Potovanje lahko podaljšate s počitnicami na tropskem otočju Okinawa!