Jetwing Yala

Narodni park Yala (J), Šrilanka

Jetwing Yala, obmorska gostoljubnost na robu narodnega parka Yala

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Le nekaj tako priročnih hotelov je na svetu, kjer se lahko zbudite ob klicu divje živali iz gozda in si spočijete oči s pogledom na morje. Potovanje do hotela skozi zeleno pokrajino po obalni cesti je eno najbolj atraktivnih na Šrilanki.

Nastanitev

Z 80 luksuznimi sobami spada med največje hotele pri narodnem parku Yala, ki so harmonično opremljene z naravnimi elementi v rdeči in zeleni barvi, da se čim bolj skladajo z divjo neokrnjeno naravo. 45 sob superior ima zasebni balkon ali teraso s pogledom na divjo obalo, 34 sob deluxe je malo prostornejših z enako opremo, družinske sobe imajo ločen dnevni prostor in spalnico, velike so kar 106 m². V sobah je minibar, brezplačni Wi-Fi in telefon. Najlepše pa so terase ali balkoni, s katerih imate prelep pogled na naravo divjega šrilanškega juga.

Kulinarika

Glavna restavracija vam ponuja morsko hrano, tapase in še mnogo več za zajtrk, kosilo ali večerjo. V restavraciji Thambapanni, ki je specializirana za azijsko Fusion kulinariko, vam postrežejo z jedmi za katere so dobili šefi navdih iz Šrilanke pa tudi od drugih narodov kot recimo iz Indije in Indonezije in še dlje. The Bar v katerem se lahko osvežite po safariju in vročem dnevu ima osupljive poglede na Indijski ocean, v baru ob bazenu pa vam postrežejo koktajle. Na robu oceana se nahaja Beach Bar s prijetnimi ležalniki na obali, od koder lahko opazujete sončni zahod z osvežilno pijačo v roki. Poleg vsega tega si lahko izberete prav posebno lokacijo za zasebno večerjo, na primer na vrhu sipine ob obali, ali v divjini pod zvezdnatim nebom, ali žar ob bazenu, lahko pa tudi v zasebnosti in udobju vaše sobe.

Aktivnosti

Najbolj popularen je obisk narodnega parka Yala, kjer živijo »big three« - slon, leopard in indijski medved. Možni so poldnevni ali celodnevni safariji. Ljubitelji ptic boste videli več endemičnih stalnih ptic in ptic selivk. Poleg narodnega parka Yala je v bližini starodavni tempelj Kataragama in pomemben samostan Sithulpauwa iz 2. stoletja pr. n. št., oba častijo romarji že generacije. 

Na plaži se lahko preskusite v številnih vodnih športih, bolj izkušeni greste lahko na ribolov ali potapljanje pri najbolj mogočnih potopljenih ladjah na grebenu Great Basses Reef.

Lahko se tudi spuščate po sipinah.

Center dobrega počutja

Za počitek, sprostitev in osvežitev vaše duše in telesa poskrbijo v centru dobrega počutja, ki je nevidno integriran v divjo naravo obale, tako da se kljub grobemu okolju počutite zelo udobno.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ