Najlepši narodni parki zahoda ZDA "self-drive"

ZDA

Z najetim avtom po narodnih parkih

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Vas mikajo dih jemajoče pokrajine našega planeta? Ameriški zahod vas bo navdušil z veličastnimi narodnimi parki Grand Canyon, Monument Valley, Zion in Bryce. Če k temu dodate še obisk Los Angelesa in ščepec hollywoodske filmske slave, bo vaša izkušnja popolna.

1. dan, EVROPA - LOS ANGELES

Let v Los Angeles. Po pristanku prevzem avtomobila in vožnja do prvega hotela v mestu. Nastanitev in prenočevanje.

2. dan, LOS ANGELES

Dan namenjen ogledu mesta, popoldne priporočamo tudi ogled filmskih studiev Universal Studios. Prenočevanje.

3. dan, LOS ANGELES - PHOENIX/SCOTTSDALE (644 km)

Vožnja skozi puščavo Mojave čez reko Kolorado v Arizono. Puščavska oaza Phoenix/Scottsdale je simpatično mesto, kjer se čudovito barvno prepletata arhitektura jugozahoda in mogočni saguaro kaktusi. Pravi začetek ameriškega zahoda! Prenočevanje.

4. dan, PHOENIX/SCOTTSDALE - SEDONA - GRAND CANYON (381 km)

Jutranja vožnja v ljubko Sedono in naprej skozi kanjon Oak Creek, ki je poznan po mnogih kulisah za filme zaradi čudovite narave. Dan zaključite z ogledom Grand Canyona, ko se čudovite barve sončnega zahoda prelivajo v tem ogromnem narodnem parku. Prišli boste v enega od sedmih naravnih čudes sveta! Mogočna in navdihujoča pokrajina bo prevzela vaše čute s svojo velikostjo: kar 446 km rečnih milj je znotraj kanjona, 29 km je kanjon širok in 1,6 km globok. Verjemite, vaš pogled navzdol bo nepozaben ... Priporočamo helikopterski ogled, s pomočjo katerega boste dobili drugačno, bolj jasno predstavo o velikosti kanjona. Prenočevanje v okolici kanjona.

5. dan, GRAND CANYON - MONUMENT VALLEY - CANYONLANDS - MOAB (515 km)

Vožnja v deželo indijanskega plemena Navajo – Monument Valley. Na poti v Moab se boste peljali skozi še en čudovit narodni park na jugu Utaha – Canyonlands. Njegova robata lepota bo krasna uvertura za vse kar prihaja na vrsto naslednji dan. Prenočevanje.

6. dan, MOAB - ARCHES - FLAMING GORGE - ROCK SPRINGS (462 km)

V narodnem parku Arches se boste navduševali nad barvami in oblikami, ki jih je ustvarila narava. Naslednji postanek bo na razgledni točki s pogledom na Flaming Gorge - gorečo sotesko, ob pravi igri sončne svetlobe namreč daje tak vtis. Popoldne prihod v Rock Springs, kjer prenočujete.

7. dan, ROCK SPRINGS - GRAND TETON - JACKSON HOLE (382 km)

Zgodnji jutranji odhod na obisk narodnega parka Grand Teton, kjer nazobčani granitni vršaci odsevajo svojo lepoto v skrivnostnih jezerih. V bujnih gozdovih prebivajo antilope, mule, srne, veverice in barviti modri vrabci. Pot boste nadaljevali do slikovitega mesta, ki v popolnosti predstavlja resnični Divji zahod – Jackson Hole. Prenočevanje.

8. dan, JACKSON HOLE - YELLOWSTONE (172 km)

Dan namenite raziskovanju prvega narodnega parka v ZDA – Yellowstone, kjer boste našli gejzire, blatne vulkane, plešaste orle in črede bizonov, ki bodo prosto dirkali po prostranih prerijah. Z malce sreče boste lahko videli tudi kakšnega medveda! Prenočevanje v okolici parka.

9. dan, YELLOWSTONE - SALT LAKE CITY (517 km)

Vožnja proti jugu do glavnega mesta države Utah – Salt Lake City, kjer so leta 2002 gostili zimske olimpijske igre. Predlagamo da si ogledate glavne znamenitosti mesta: Temple Square, mormonski tabernakelj in State Capitol. Prenočevanje.

10. dan, SALT LAKE CITY - BRYCE CANYON (454 km)

Vožnja v narodni park Bryce Canyon, kjer boste uživali v nepozabni naravni lepoti – narava je ustvarila posebni »gozd« kamnitih apnenčastih stolpičev in jam, ki se dvigujejo proti nebu iz globokih dolin in odsevajo čudovite barve ob primerni sončni svetlobi, ki bi jih težko še tako dober slikar zmešal in nanesel na platno.

11. dan, BRYCE - ZION - LAS VEGAS (381 km)

Dopoldne se boste peljali skozi še en mogočen narodni park – Zion, ki vas bo prav tako navdušil zaradi svojih osupljivih naravnih lepot. Ob reki Virgin se boste peljali v puščavo Mojave in državo Nevado. Popoldne boste prispeli v Las Vegas – mesto luči, ki nikoli ne spi! Prenočevanje.

12. dan, LAS VEGAS - LOS ANGELES (430 km)

Dopoldne si vzemite še malce prostega časa za uživanje v atrakcijah umetno narejenega mesta sredi puščave, kjer so glavne atrakcije tematski hoteli in pa seveda igralnice, ki so v vsakem hotelu, na vsakem vogalu, odprte neprekinjeno. Popoldne vožnja skozi puščave južne Kalifornije do Los Angelesa, kjer vrnete avtomobil in prenočujete v hotelu na letališču.

13. dan, LOS ANGELES

Polet v Evropo.

14. dan, EVROPA

Prihod domov.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Termin:
individualno april-oktober
Cena:
že od 913 € na osebo

 

vključeno
 • 12 nočitev s taksami v hotelih 3-4* v sobi za 4 osebe (2 veliki postelji),
 • najem avtomobila kategorije Full size (za 2-4 osebe) z neomejeno kilometrino, osnovnim in kasko zavarovanjem, taksami in navigacijo (prevzem in vračilo v Los Angelesu na letališču).
ni vključeno
 • letalski prevoz,
 • prehrana,
 • ogledi,
 • vstopnine,
 • parkirnine,
 • cestnine,
 • gorivo,
 • napitnine.

 

druge cene: 
 • cena na osebo, če si sobo in avto delijo 3 osebe: od 1.160 EUR na osebo
 • cena na osebo, če si sobo in avto delita 2 osebi: od 1.585 EUR na osebo
 • cena za eno osebo: od 3.140 EUR na osebo

 

možna doplačila
 • registracija ESTA za vstop v ZDA – 40 EUR na osebo,
 • letalski prevoz (povprašajte nas za najugodnejšo ponudbo),
 • večje vozilo (SUV, minivan za 5 oseb, 12pax Van, kabriolet ...)
 • ogledi po izbiri,
 • zavarovanje za primer odpovedi,
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

 

AVSTRAL-AZIJA svetuje: potovanje svetujemo v času od aprila do konec oktobra. Letalske vozovnice so najdražje v mesecu juliju in avgustu, ko je visoka sezona in polna zasedenost ter visoke cene tudi v hotelih na poti.

Posebna ponudba:
Otroci:
 • do dva otroka stara do 12 let z dvema odraslima bivata in se vozita BREZPLAČNO, plačata le letalsko vozovnico.