Po poteh Ludvika II. z VW hroščem

Bavarska, Nemčija

Po Bavarski z "vintage" VW hroščem kabrioletom

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Bavarska je klasična počitniška destinacija, tako za športne navdušence kot ljubitelje kulture. S svojimi svetovno znanimi znamenitostmi je najbolj priljubljena počitniška regija v Nemčiji, ki jo vsako leto obišče preko 25 milijonov turistov.

 

Pot vas bo vodila po romantičnih cestah, mimo zelenih poljan in senčnih gozdov, vzdolž jezer, skozi vasice, preko gorskih prelazov do cvetočih poljan, globokih sotesk in s snegom pokritih vršacev. Pot vam bo predstavila tudi bavarsko kulinariko, saj se ne boste mogli upreti obisku pivskega vrta in si privoščiti katere od krepkih bavarskih jedi.

 

Sledili boste stopinjam bavarskega kralja Ludvika II., človeka legend. Slikovita pot vas bo vodila po Zgornji Bavarski mimo najpomembnejših krajev njegovega življenja.

 

1. dan: NEUSCHWANSTEIN

Pot vas bo iz Münchna peljala mimo jezera Starnberg proti Hohenschwangau, kjer boste uzrli grad Neuschwanstein. To je verjetno najslavnejši izmed kraljevih bavarskih gradov. Gradu se boste nato po poti z vznožja hriba približali peš. Grad je služil zgolj kralju in njegovim služabnikom, medtem ko je bilo kraljevo gospodinjstvo drugje. Vzrok gradnje gradu je tičal v strasti Ludvika II. do svetovnih legend in do glasbe Richarda Wagnerja. Skoraj vse sobe imajo tako v ozadju podobe iz dveh Wagnerjevih oper Lohengrin in Tannhäuser. Nadalje vas bo pot vodila v dvorec Linderhof. Ta majhen rokokojevski dragulj je edina od zgradb, ki je bil zgrajena še v času življenja Ludvika II. ter je v njej kralj tudi prebival. Peljali se boste mimo Kochel am See in samostana Benediktbeuern. Prispeli boste v Bad Tölz, pot pa nadaljevali mimo jezer Tegern in Schlier. Zgodaj zvečer boste prispeli do jezera Spitzing na 1.085 m n. v., kjer boste nastanjeni v hotelu Alpenhotel am Spitzingsee 4*. Tam se boste lahko sprostili v centru dobrega počutja Altira Spa, večerjali pa boste v hotelski restavraciji König Ludwig Stube.

2. dan: HERRENCHIEMSEE, BAVARSKI VERSAILLLES

Po zajtrku se boste odpravili do Kimskega jezera. V mestu Prien se z ladjo zapeljite na otok Herren, kjer si boste ogledali palačo Herrenchiemsee, samostan in Muzej kralja Ludvika II.. Palača Herrenchiemsee je bila oblikovana po vzoru francoskega Versaillesa, njena podoba pa naj bi zrcalila bogastvo in obilje iz časa francoskega »sončnega kralja« Ludvika XIV.. Ta palača je bila kraljev zadnji gradbeni projekt, ki se je po osmih letih gradnje zaključil s kraljevo smrtjo leta 1886. Čeprav palača ni dokončana, je Herrenchiemsee ena od najlepših nemških palač in obenem dom Muzeja kralja Ludvika II.. Ogledali si boste tudi staro palačo Chorherrenstift, kjer je Ludvik II. prespal, kadar je obiskal delovišče. Njegovi zasebni prostori in cesarska dvorana vas bodo navdušili. Nato se boste s čolnom vrnili v Prien, pot proti Münchnu pa vas bo peljala čez podeželje Južne Bavarske.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Termin:
vsak dan
Cena:
že od 385 € na osebo
 
Vključeno:
  • nostalgični Volkswagen Beetle 1303 kabriolet,
  • polno zavarovanje z odgovronostjo do 500 €,
  • ena nočitev z zajtrkom v hotelu Alpenhotel am Spitzingsee 4*,
  • ena večerja s štirimi hodi ali samopostrežna večerja,
  • vnaprej pripravljena pot,
  • darilo dobrodošlice.

 

Pomembno:

Cena velja na osebo v dvoposteljni sobi, avtomobil si delita dve osebi.