Polni sijaj Japonske

Japonska

Doživite deželo vzhajajočega sonca - v počasnem posnetku

Vabljeni na potovanje bogato z doživetji, kjer se boste v manjši skupini med drugim učili kuhanja tipičnih japonskih jedi s priznanim chefom restavracije z dvema Michelinovima zvezdicama, pokušali riževo žganje sake, si ogledali turnir sumo borcev. Ženske se boste naučile pravilno obleči kimono in, kako pravilno postreči čaj. V tradicionalnem domu japonskega para, ki živi v hiši med riževimi polji s čudovitim razgledom nad jezerom, boste v pomoč pri pripravi okusnega kosila in sladice. Poznavalci pijač boste z zanimanjem sledili razlagam strokovnjakov v destilarni svetovno priznanega in nagrajenega whiskyja Yamazaki … In še mnogo več! Yokoso!

 

Vrhunci potovanja:

 • Vrvež na ribji tržnici sredi Tokya
 • Budistični templji v spokojni naravi barvitega jesenskega listja
 • Učenje japonske kuharske tehnike Kaiseki s priznanim chefom restavracije z 2 Michelinovima zvezdicama
 • Okušanje tradicionalnega riževega žganja "sake"
 • Ogled turnirja sumo borcev
 • Vožnja s hitrim vlakom Shinkansen (do 300 km na uro)
 • Razgled na narodni park Hakone z višine nad 2.000 m na najvišji gori Fuji
 • Sproščanje v vročih vrelcih
 • Spanje v tradicionalnem ryokanu
 • Sprehod med gejšami v Gionu, oblačenje kimona, obred priprave čaja
 • Sprehod po bambusovem drevoredu
 • Priprava kosila in kolača v tipičnem japonskem domu med riževimi polji nad jezerom
 • Vaša slika s čudovitim ozadjem – vrata/torii svetišča Shirahige
 • Destilarna svetovno priznanega whiskyja Yamazaki
 • Lebdeči vrt na Umeda Sky Buildingu

 

 

1. dan: BENETKE – DUBAJ

Zbirališče potnikov v Benetkah. Popoldanski let v Dubaj. Pristanek v Dubaju v nočnih urah in nadaljevanje leta v Tokyo.

2. dan: DUBAJ – TOKYO

Pristanek v Tokyu v popoldanskih urah po krajevnem času. Organiziran prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

3. dan: TOKYO | zajtrk, kosilo

Zgodaj zjutraj, ko je trgovanje v polnem zamahu, si boste pogledali zunanji del največje ribje tržnice Tsukiji, kjer se trguje in pogaja za najlepše in največje kose svežih morskih dobrot. Tu si boste kot mnogi prebivalci Tokya privoščili tudi zajtrk in se spoznali z najbolj svežimi sestavinami dnevnega jedilnika. Potem si boste ogledali najstarejši budistični tempelj Sensoji, ki ga imenujejo tudi Asakusa Kannon, ker se nahaja v Asakusi, v bližini reke Sumida, posvečen pa je boginji milosti Kannon. Legenda pravi, da sta kip te boginje dva ribiča ujela v svoje mreže, ga vrnila v reko, pa se je neprestano vračal, zato sta ji postavila svetišče, kar se je zgodilo že leta 628. Dostop do templja je skozi impozantna vrata Kaminarimon in po ozki ulici Nakamise, polni trgovinic, ki prodajajo vse mogoče – nekoč romarjem, danes turistom s celega sveta: pahljače, kimono, sladice, igračke, majice, ovitke za mobilne telefone … Ker pa bo ravno pravi čas za kosilo, se boste najprej naučili umetnosti kuhanja avtentične japonske kuhinje Kaiseki, pri tem pa vas bo vodil chef, ki vodi restavracijo z dvema Michelinovima zvezdicama! Prelep pogled na mesto boste imeli z razglednega nadstropja mestne hiše in morda v primeru lepega vremena tudi na oddaljeni Mount Fuji. Ob koncu ogledov boste obiskali tovarno, kjer izdelujejo japonsko riževo žganje sake in se vrnili v hotel.

4. dan: TOKYO | zajtrk

Po zajtrku nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristite za nakupe. Ob 14. uri pa odhod z avtobusom na ogled Sumo turnirja na stadion Ryogoku Kokugikan. Tam se boste podrobneje spoznali s to vrsto rokoborbe, s katero se profesionalno ukvarjajo le na Japonskem in ima dolgo tradicijo. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: TOKYO – HAKONE – MT FUJI – JEZERO ASHI | zajtrk, večerja

Po zajtrku odhod iz hotela. Pripravili boste ročno prtljago za eno noč, ker bo šla vaša osnovna prtljaga vse do Kyota s posebnim prevozom. Dveurna vožnja z avtobusom vas bo pripeljala v 150 km oddaljeni Hakone. Mesto Hakone se razprostira ob meji vulkansko aktivnega narodnega parka Fuji-Hakone-Izu. Z avtobusom se boste odpeljali na 5. postajo na vulkanski gori Fuji, ki je na višini 2.305 m in je najvišja točka, do katere se lahko pripeljete – od tam naprej so možne le peš poti do vrha 3.773 m visoke, najvišje gore Japonske. Center narodnega parka predstavlja jezero Ashi, po katerem se boste z ladjico popeljali na krajšo panoramsko vožnjo. Za lepši razgled nad celotno dolino Owakudani pa bo pripomogla vožnja s sedežnico na vrh, kjer so tudi žvepleni izviri. Hakone je poznan predvsem po »onsenih« – letoviščih z vročimi vrelci. Onseni so bili prvotno javna kopališča, zdaj pa so glavni vir dohodka, ki prihaja s turisti tako z Japonske kot iz celega sveta. Tudi v vašem hotelu, ki bo tipično japonski ryokan, si boste kopanje v onsenu privoščili sami. Večerja in prenočevanje.

6. dan: HAKONE – ODAWARA – KYOTO | zajtrk, kosilo

Po zajtrku sledi vožnja z avtobusom na postajo Odawara, kjer se vkrcate na hitri vlak Shinkansen, ki ima ob 10.08 odhod v Kyoto. Prihod v Kyoto točno ob 12:11 na postajo Kyoto, odkoder vas z avtobusom odpeljejo na kosilo v priznano restavracijo Ganko Takasegawa Nijoen, v prijetnem okolju sredi lepo urejenega vrta. Po kosilu bo sledil ogled budističnega templja Kiyomizu, ki je uvrščen na UNESCO-vo svetovno dediščino zgodovinskih spomenikov starodavnega Kyota. Zgrajen je bil leta 778, v letu 1667 pa dokončan do današjega obsega. Poznan je po veliki leseni verandi, ki je bila zgrajena brez enega samega žeblja, 13 m visoko nad tlemi in nudi čudovit razgled nad okolico, ki je še posebej lepa spomladi v času cvetenja češenj (sakura), ali pa jeseni v času rdečih javorjevih listov (momiri). Imenujejo ga tudi tempelj »čiste vode«, ker je v njem mali slap Otowa, iz katerega obiskovalci pijejo vodo, razdeljeno na tri potočke. Eden od potočkov prinese dolgo življenje, drugi uspeh v šoli/službi, tretji pa uspeh v ljubezni. Pitje iz vseh treh se smatra za pohlepno dejanje, torej se bo treba odločiti … Sprehod po stari ulici Sannenzaka vam bo prikazal pravo Japonsko, kot je včasih bila. Za konec si boste ogledali še četrt Gion, ki je nastala ob svetišču Yasaka, poznano predvsem po gejšah, ki so zabavale samuraje, danes pa poslovneže. Prihod v hotel in prenočevanje.

7. dan: KYOTO – ARASHIYAMA – KYOTO | zajtrk

Po zajtrku si boste najprej ogledali tempelj zen budizma Ryoan-ji, ki je poznan po posebnem vrtu na katerem so skale uvrščene med male izbrane in polirane rečne kamenčke v formaciji, ki olajšajo meditacijo. Naslednji “Zlati tempelj” Kinkakuji je najbolj poznana zgradba na Japonskem, njegovi zgornji dve nadstropji sta prekriti z zlatimi lističi in dajeta prav poseben odsev v čudoviti naravi. Vsa svetišča v Kyotu, ki si jih bomo pogledali ta dan, so na seznamu UNESCO. Navdušil vas bo grad Nijo s čudovitimi vrtovi in palačami znotraj zunanjega in notranjega obzidja. Potem vam bodo pokazali kako si ženske oblečejo kimono, kar ni hitro in preprosto. Poseben obred, ki prav tako zahteva veliko pozornosti in časa pa je priprava zelenega čaja. Na obrobju Kyota se nahaja četrt Arashiyama, ki je poznana po naravnih lepotah, parku opic, mostu s katerega je prelep pogled na barvite gozdove in kjer je nasad bambusa. Za turiste je urejen tudi prekrasen drevored, po katerem se lahko sprehodite. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

8. dan: KYOTO – SHIGA – JEZERO BIWA – OSAKA | zajtrk, kosilo

Po zajtrku se boste odpeljali na deželo in obiskali tipični japonski dom na obrobju jezera Biwa, kjer se terasasta riževa polja spuščajo po pobočju vse naokrog vas, do kamor seže vaš pogled. Sprehod po vasici, kjer si boste ogledali lokalno svetišče s pogledi na jezero Biwa daleč spodaj. Na sprehodu boste začutili utrip živahne vasi, ki sobiva z naravo in ščiti vodne vire že več generacij. Prijazen par vas bo sprejel na svojem domu in vam pokazal kako s tradicionalno metodo in uporabo doma pridelanega riža naredijo rižev kolač Mochi. Seveda pa to ne bo edina jed, ki jo boste pokusili in se jo naučili delati. Sodelovali boste tudi pri pripravi domačega piščanca z veliko zelenjave – piščanca Sukiyaki, ki je praznična jed in jo pripravljajo za razne festivale in prireditve. Verjamemo, da boste postali pravi ljubitelji te jedi tudi vi. Ko se boste poslovili od prijaznega para, se boste po obalni cesti popeljali ob jezeru Biwa s čudovitimi razgledi na osupljivo spokojno naravo. Postanek za ogled svetišča Shirahige, ki je poznan po velikanskih vratih (tori) v jezerskih vodah in obljubljajo čudovito fotografijo. Verniki v svetišče pridejo prosit za dolgo življenje, izbiro pravega sopotnika, plodnost, srečo v življenju in napredek v poslu. Vožnja v Osako, nastanitev in prenočevanje.

9. dan: OSAKA – destilarna whisky YAMAZAKI – NARA – OSAKA | zajtrk

Po zajtrku ogled destilarne svetovno priznanega whiskyja Yamazaki, ki je v lasti tradicionalne tovarne alkoholnih pijač Suntory že od leta 1923. Tu pridelujejo tri glavne vrste whiskyja Yamazaki – Single Malt 12 let, 18 let in 25 let starega. Whisky Yamazaki je bil od leta 2008 do 2013 večkrat nagrajen z medaljami v San Franciscu na tekmovanju svetovnih alkoholnih pijač. Po ogledu destilarne vožnja v Naro, kjer si boste pogledali tempelj Todaiji, kjer je shranjen največji bronasti kip Bude na svetu, ki tehta 500 ton in park Nara, v katerem je polno srn, ki se prosto sprehajajo. Ogledali si boste še drugo svetišče UNESCO Kasuga Taisha, ki je poznano po bronastih in kamnitih lanternah, ki vodijo do svetišča. Po ogledu vožnja nazaj v Osako in prenočevanje.

10. dan: OSAKA – DUBAJ | zajtrk

Po zajtrku ogled Osake, najprej prijetnega predela Shinsekai, kjer mrgoli trgovinic, restavracij, lokalčkov. Nato se boste povzpeli na eno najbolj opaznih zgradb v mestu - Umeda Sky, ki je sestavljena iz dveh 40-nadstropnih stolpov. Stolpa sta med seboj povezana na zgornjih dveh nadstropjih z mostovi in tekočimi stopnicami, ki prečkajo ogromen atrij z lebdečim vrtom, s katerega bo čudovit pogled. Ogledali si boste prelep grad Osaka Castle, se ustavili na nakupovalni ulici Sinsaibashi in se popeljali še ob zalivu Osaka. Vožnja na letališče, kjer se prijavite za nočni let v Dubaj.

11. dan: DUBAJ – BENETKE

Pristanek v Dubaju v zgodnjih jutranjih urah po krajevnem času in nadaljevanje leta v Benetke. Pristanek v Benetkah v zgodnjih popoldanskih urah.

Termin:
september ali oktober
Cena:
na povpraševanje

 

Cena vključuje:
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • prenočevanja v dvoposteljnih sobah z zajtrki v hotelih 4* (7 noči)
 • eno nočitev v ryokanu 4* s polpenzionom
 • oglede po programu z vstopninami in lokalnimi angleško govorečimi vodniki
 • 3 x kosilo (1 kosilo pod mentorstvom chefa iz restavracije z Michelinovo zvezdico)
 • ogledi tovarne sakeja in destilarne whiskyja Yamazaki
 • ogled sumo turnirja
 • obisk tipičnega japonskega doma
 • lokalne prevoze po programu z avtobusi in hitrimi vlaki
 • organizacijo potovanja

 

Cena ne vključuje:
 • dodatne prehrane
 • dodatnih ogledov
 • pijače
 • napitnin
 • drugih storitev po osebnih naročilih
 • stroška prijave 15 EUR na osebo

 

Možna doplačila ob prijavi:
 • enoposteljna soba 
 • poslovni razred na letalskem prevozu (cena je spremenljiva in odvisna od povpraševanja na dan rezervacije)
 • zavarovanje rizika odpovedi 5,2 % vrednosti aranžmaja
 • zavarovanje z asistenco v tujini Coris