TANZANIJA

 

Ali se vračate nazaj v preteklost z obiskom Zanzibarjevega mesta Stone Town, ste priča prostrani migraciji gnujev širom nacionalnega parka Serengeti, ali pa stojite poleg kraterja Ngorongoro, ni mogoče zakriti svojega navdušenja nad resnično »veliko« divjadjo, ki ste ji priča v Tanzaniji.

 

V kolikor želite slediti migraciji gnujev, morate to doživeti nikjer drugje kot v Tanzaniji. Če želite videti bujne gozdove in zeleno vegetacijo, morate vsekakor obiskati naravovarstveno območje Ngorongoro.

 

In če želite prav posebno izkušnjo glede divjadi, morate preživeti svoj čas v hladnih, močvirnatih predelih reke Tanangire, kjer se črede slonov, tudi do 200 skupaj, kopajo in igrajo.

 

Morda želite ogled divjadi v Narodnem parku Katavi, kjer boste videli veliko število krokodilov in povodnih konjev – nekateri izmed njih v skupinah do petsto. Ali pa naravni rezervat Selous za izlete z ladjo in opazovanje ptic.

 

Ne pozabite na daljnogled! Rabili ga boste, če se boste priključili premičnemu kampu, ki tesno sledi vsemu dogajanju velike migracije po Narodnem parku Serengeti, ali se podali na treking preučevat šimpanze okoli jezera Tanganyika.

 

Nikakor ne smete zamuditi rožnatih plamencev, ki drsijo po gladini jezera Manyara, največjega alkalnega jezera v državi, ali znamenitih levov, ki plezajo po drevju.