FILIPINI

Dežela sedemtisočih otokov - Filipini

 

Filipini predstavljajo čudovit skupek raznovrstnih doživetij: od smaragdnih riževih polj, velikih mest in kipečih vulkanov do izbuljenih tarsierjev, umirjenih vodnih bivolov ter nasmejanih in sproščenih ljudi.

 

Obsegajo preko 7.000 otokov in so raj za vsakega ljubitelja plaže. Dejansko obstaja otok za vsak okus, od zaplat peska sredi oceana do ogromnih otokov kot sta Luzon in Mindanao. Potapljači in navdušenci nad soncem se ponavadi odpravijo naravnost na otočje Visaya, kjer je nešteto možnosti za "island hopping" in kjer ima popolna plaža veliko oblik. Bolj avanturistični obiskovalci pa lahko postavijo šotor na odmaknjeni obali ter se gredo "preživetje v divjini" za nekaj dni - možnosti so neskončne.

 

Obenem so Filipini zelo posebni tudi zaradi svoje geografske lege. Kot otoška država so ločeni od celinskega dela JV Azije, ne le fizično temveč tudi duhovno in kulturno. Dežela je prevladujoče katoliška, kar je posledica 350-letne španske vladavine in ta se še danes kaže v številnih "fiestah", edinstveni španski kolonialni arhitekturi ter starodavnih kamnitih cerkvah. Veleblagovnice, verige restavracij s hitro prehrano in razširjeno znanje angleškega jezika pričajo o španskem nasledniku - Američanih.

 

A kljub številnim zunanjim vplivom dežela ostaja zelo edinstvena in raznolika. Njeni prebivalci so preprosto Filipinci in na to so zelo ponosni. Gostoljubni, topli in vedno dobre volje so dejansko tisto, kar obiskovalce navduši in v celoto združi skupek doživetij dežele.

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov