RUANDA

 

Gorile so zares veličastne, ravno takšno pa je tudi ostalo ruandsko živalstvo in njeno življenjsko okolje.

 

Po afriških standardih je Ruanda majhna dežela, a v njej živi polovica svetovne populacije gorskih goril. To pomeni, da boste zanesljivo prišli v stik s človeku najbližjim sorodnikom.

 

V srečanju človeka in gorske gorile je nekaj posebnega. To je navdušujoče in ponižno obenem. Stojite ali sedite ob teh izjemno močnih bitjih - etiketa opazovanja goril pravi, da vaše oči ne smejo zreti naravnost vanje - in nenadoma spoznate, da ste popolnoma sproščeni. Popolnoma mirni, a vseeno navdušeni. Gorile je dobro obiskati dvakrat. Prvič zato, da lahko posnamete vse fotografije, drugič pa, da lahko zgolj sedite in opazujete te veličastne živali.

 

Narodni park Volcanoes je ključna regija za opazovanje gorskih goril na svetu. Vendar pa ta zelena dežela obiskovalcem nudi še celo vrsto drugih zanimivosti.

 

Ruanda je znana po mnogih ptičjih vrstah, primatih in rastju v Narodnem parku Nyungwe. Ta predstavlja enega največjih delov neokrnjenega deževnega pragozda na afriški celini. Kigali, kraj srce parajočega Muzeja genocida, pa danes naravnost kipi v živih barvah in živahnih tržnicah.

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov