HRVAŠKA

Hrvaška - dežela morja, vina in oljk

Hrvaška je v zadnjih letih ena najhitreje rastočih turističnih destinacij, a kljub temu obiskovalcu še ne daje vtisa prenasičenosti. Novi hoteli niso preveliki, povsod je prisoten lokalni pridih, jadranska obala pa ohranja svoj edinstveni značaj. Če vas zanimajo neokrnjeni otoki, živahna mestna kultura, lokacije snemanj serije Igra prestolov, ali pa le namakanje v kristalno čistih dalmatinskih vodah, potem je Hrvaška prava dežela za raziskovanje raznolike pokrajine in odkrivanje novih doživetij.

 

Tudi hrvaška kuhinja pridobiva na vrednosti. Vse bolj so cenjene naravne sestavine, odnos do njih – še posebej do vina in oliv – pa je vedno boljši in tako se hrvaška kuhinja uspešno bori proti globalizaciji.

 

Hrvaška ima mnoge naravne lepote, med katerimi je skoraj 2000 kilometrov čudovite morske obale in preko tisoč otokov. Mnogi od njih so mnogi pokriti z bujnim rastjem. Celo sredi najvišje sezone julija in avgusta se še najdejo otočki izven ustaljenih turističnih poti, mirni zalivi in kamnite ribiške vasice, kjer se vam bo zazdelo, da se je ustavil čas. Če pa vam je ljubši urbani glamur, vam bosta blizu Dubrovnik in Hvar, kjer je dovolj luksuznih hotelov.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve