IRSKA

Rapsodija v zelenem

 

Popoldanski vrček piva in klepet z zgovornimi domačini ob zvokih tradicionalne glasbe v enem od vaških pubov vam bo pričaral pravo vzdušje Irske. Krožno potovanje z obiskom glavnih znamenitosti pa bo obogatilo vaše doživetje tega zelenega in kulturno bogatega otoka.

 

Irska odraža svoje živahno vzdušje na vsakem koraku. Dublin s svojimi parki, cerkvami in dolgoletno tradicijo kolidža Trinity. Pa pivovarna Guinness, kjer spoznate tradicijo varjenja tega svetovno prepoznavnega temnega piva. Sprehod ob reki Liffey ali skozi park Phoenix, večerni obisk živahnega predela Temple Bar ali večerja ob tradicionalnih zvokih irske glasbe. Vse to je čudovit uvod v deželo.

 

A Irska je mnogo več kot le Dublin. So starodavni centri Glendalough in Clonmacnoise, kjer sredi odmaknjenih poljan v objemu gora stojijo ostanki srednjeveških samostanov. Je Ring Of Kerry s svojo raznovrstno naravo in bogato kulturno tradicijo. So gurmanske restavracije v mestih Waterford, Cork in Shannon. Pa študentsko vzdušje mesta Galway, skrivnostne podzemne jame, kraški svet predela Burren in še in še.

 

Tu pred vami oživijo legende o škratih in vilah ter zgodbe o trdoživih kmetih, ki so skozi zgodovino kljubovali težkim pogojem za življenje ter ohranili pozitiven pogled na svet. Ta se odraža skozi glasbo, ples in raznovrstno kulinariko, ki poleg angleškega vključuje tudi vpliv nordijskih držav. Kombinacija, ki vas ne bo pustila hladnih.

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov