FRANCOSKA POLINEZIJA

Najboljši približek raju

 

Območje, kjer se na površini, veliki kot celotna Zahodna Evopa, razprostira 115 otokov, velja za ultimativne rajske počitnice. Francoska Polinezija je pravi rajski vrt, tako zelo lepa, da je težko verjeti, da zares obstaja. Bolj poznana po imenu glavnega otoka Tahiti, je osupljiva paleta grebenastih otokov in prosojnih lagun. S svojo zapeljivostjo in večno šik podobno predstavlja prestižno igrišče in uresničenje hedonističnih poročnih fantazij.

 

Vsak izmed petih arhipelogov ima svojo edinstveno kulturo in naravno podobo – od vulkanskih vrhov Družbenih otokov do ravnin arhipelaga Tuamotu. Tahiti s svojim največjim mestom Papeete in francoskim šarmom bi lahko predstavljal butično pacifiško kopijo Provanse. Kljub sorodnemu jeziku in kulturnemu vplivu pa je Francoska Polinezija bistveno drugačna od celinske Francije. S svojimi snežno belimi plažami, pastelnimi odtenki lagun ter razgibano pokrajino predstavlja verjetno najboljši približek Raju.

 

Tahiti predstavlja vstopno točko in prvi stik s kulturo Francoske Polinezije. Bližnja Moorea deluje kot bi se iz morja dvignila bujna, žametno zelena pokrajina, zaščitena s širokimi lagunami in obalnim travniki. Bora Bora predstavlja vrhunec prestiža in ležernega oddiha, kjer se nahajajo nekateri najlepši hoteli sveta, vključno s prestižnim St. Regis-om, ki ga obiskujejo številni svetovni zvezdniki. Potapljačem priporočamo otok Rangiroa z mogočnimi podvodnimi koralnimi grebeni. Vsem, ki iščejo bolj intimne koščke Francoske Polinezije, pa svetujemo Huahine, Tikehau ali Raiateo (v prevodu »oddaljena nebesa«). 

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve