KANADA

Neokrnjena narava Kanade

 

Redki kraji na svetu vas pustijo brez besed. Pravzaprav ima Kanada kar nekaj teh posebnih zanimivosti. Kot dobro vemo je Kanada ena izmed največjih držav na svetu.

 

Če drži, da največje države sveta pripravijo največje dobrodošlice, se pripravite, da vas bo Kanada popolnoma osupnila.

 

Pripravite se tudi, da vas pusti brez besed in nadvse prevzame lepota Kanade. Odprte površine se vam bodo zdele večje kot samo nebo nad vami. Gozdovi se širijo neskončno daleč (dobesedno; Kanada ima četrtino vsega gozda na svetu). Jezera so v velikosti morja.

 

Z možnostjo izbire neštetih dejavnosti v naravi se boste težko odločili s čim začeti. Morda se odpravite na zahod - k visokim vrhovom gora, kristalno turkiznim jezerom in čistim belim ledenikom skalnatega gorovja Rockies. Seveda so tu še nepogrešljivi slapovi Niagara Falls.

 

V vaš itinerar po meri lahko vključimo izlet s kajakom med orkami (kiti ubijalci), opazovanje grizlijev, ježo s konji ali pohodništvo v divjini. Ali morda Calgary Stampede - največji svetovni rodeo - v mesecu juliju.

 

Priporočamo ogled mesta Churchill v oktobru. Za ogled polarnih medvedov, ki se podajo na tundro, čim morje zamrzne. In da stojite odprtih ust, dih jemajoče in brez besed pod kanadskim izjemnim severnim sijem.

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov