SLOVENIJA

V osrčju Evrope

 

Tam, kjer se Alpe srečajo s Sredozemljem in Panonska nižina s kraškim svetom, leži Slovenija. Majhna zelena država se razprostira na 20.273 km² površine. Spada med države z izjemnim številom vrhunskih športnikov in bogatim kulturnim ustvarjanjem.

Z vrhovi obdana

Lepoto zelene Slovenije boste začutili ob pogledu na znamenito Blejsko in priljubljeno Bohinjsko jezero. Med slikovitimi alpskimi vrhovi in dolinami, sredi Triglavskega narodnega parka, je obilo možnosti za aktivnosti v naravi. Bodisi da se odpravite v slavno letovišče Kranjska Gora ali na območje reke Soče – povsod vas čaka izjemno doživetje.

S soncem obsijana

Mediteranska mesta Piran, Izola in Koper privabljajo s svojimi srednjeveškimi mestnimi jedri, medtem ko vas v Portorožu razvajajo s svojo počitniško ponudbo. Solinarji vas čakajo v Sečoveljskih solinah, najlepše podzemne svetove našega planeta pa boste našli na Krasu – tu so Postojnska jama, Škocjanske jame, jama Vilenica ... tudi plemeniti Lipicanec izvira prav od tu. V Goriških Brdih, deželi vinorodnih gričev, se pretaka omamno vrhunsko dišeče vino, ki ga lahko poskusite na številnih turističnih kmetijah in v vinotekah.

Dežela štorkelj, plavajočih mlinov in zdravilišč

Na vzhodu Slovenije je dežela širokih polj in zaobljenih goric, štorkelj, klopotcev, plavajočih mlinov, zdravilnih voda, energijskih točk, slikovitih vinskih goric, samosvojih tradicij in narečij, predvsem pa gostoljubnih ljudi. Pokrajina je bogata z naravnimi termalnimi zdravilišči, ki vam povrnejo moč in energijo.

Glavno mesto z okolico

Ljubljana s svojo okolico ponuja številne možnosti za oddih, raziskovanje in užitek. Zelena prestolnica slovi po najrazličnejših izvirnih zamislih, ki jih ustvarjajo mladi podjetniki, raziskovalci, umetniki, študenti in ljubitelji lepega. Za skok iz mesta pa se odpravite na enega od mnogih izletov, saj boste iz Ljubljane hitro prispeli do številnih bližnjih znamenitosti.

Še več doživetij

Slovenija vam nudi možnost za raznovrstne aktivnosti v naravi, zdraviliščih ali ob ogledu kulturnih znamenitosti. Vsepovsod boste našli priložnosti, da svoj obisk pokrajine dodatno obogatite z novimi doživetji.

 

Vir: www.slovenia.info

 

Več informacij: www.slovenia.info/sl