ISLANDIJA

Skrivnostna Islandija v objemu oceana

 

Skrivnostna, nezemeljska, ujeta v objem oceana, veličastna kot igra ognja in ledu. Sile narave so sredi Atlantika ustvarile edinstven košček kopnega, kjer je mogoče sredi snežne nevihte sproščeno plavati v geotermalnih bazenih z mlečno-modro vodo. Kjer so mogoči dolgi sprehodi po poraščenih hribovjih, pod katerimi brbota lava. Kjer se je mogoče z motornimi sanmi zapeljati po ledeniku, opazovati mogočne kite ter v dolgih zimskih nočeh odprtih ust strmeti v nočno nebo, ki ga razsvetljuje Aurora Borealis.

 

Umeščena na »čer« sredi oceana, na tektonski prelomnici med Evropo in Severno Ameriko, je Islandija neskončno zanimiva, edinstvena in svojevrstna. Živahna prestolnica Reykjavik se ob koncu tedna ponaša z živahnim nočnim utripom. Znamenita Modra Laguna s svojimi termalnimi izviri ponuja plavalne užitke v vseh letnih časih. Mogočne ledeniške doline, vulkanske gore ter visoki slapovi so v preteklosti služili kot kulise številnim filmskim uspešnicam.

 

Obisk Islandije se zdi kot vstop v pravljični svet velikanov, škratov in nagajivih morskih vil. Tu se podobe dneva in noči prepletajo s kozmičnimi silami narave, kjer je vsako potovanje nepozabno in edinstveno doživetje. Obiščite jo in začarala bo tudi vas!

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov