TURKS IN CAICOS

Prestiž na karibski način - Turks in Caicos

 

Na številnih destinacijah zagotovo razmišljate o najemu avtomobila. Ko obiščete Turks in Caicos je treba najeti čoln. Nato se vkrcajte na ladjo in raziščite male otočke, nedotaknjene plaže in neposeljene otočke, ki se razprostirajo čez globoko modro morje.

 

S prekrasnimi plažami in lego v osrčju enega izmed najdaljših in najbolj ohranjenih koralnih grebenov na svetu nas nikakor ne preseneča, da večino obiskovalcev Turks in Caicos tu privabi edinstveno potapljanje in snorklanje.

 

Poskusite sami in prav očarani boste nad tisočimi barvami sveta svetlikajočih se jat rib, prekrasno izklesanih koral in bogatim morskim življem. Nekatere ribe so tako radovedne, da priplavajo prav do vaše maske. Vsekakor si priskrbite fotoaparat za podvodno slikanje.

 

Pustolovščina se tam ne konča. Z najetim čolnom odplujte med neobljudene plitvine otočka North Caicos, zasebne zalivčke, veliko število čarobnih plaž kot je npr. Little Water Cay – dom okoli 50.000-im skalnatim legvanom.

 

Ne zgrešite enega izmed najbolj slikovitih regionalnih golf igrišč. Ali starinske prestolnice Old Turk s svojim rustikalnim šarmom, zavitimi ulicami in zgodovinskimi objekti ter svojim izjemnim naravoslovnim muzejem, ki vam razkriva nadvse zanimivo in zgoščeno zgodovino tega edinstvenega otoka.