ABU DHABI

Kulturni center Abu Dhabi

 

Čeprav se je Dubaj skozi desetletja utrdil kot glavni regijski center turizma, je dejanski center Združenih arabskih emiratov Abu Dhabi, ki je obenem največji in najbogatejši emirat. Obsega 80 % celotne površine Združenih arabskih emiratov.


Najpomembnejši mesti sta Al Ain in Abu Dhabi. Slednji se ponaša s skoraj 10 % vseh svetovnih zalog nafte, kar vpliva na intenzivno preoblikovanje podobe mesta. Z nebotičniki na vsakem koraku in številnimi gradbišči potrjuje prepričanje, da gre za enega najbogatejših koščkov sveta.


A tudi Abu Dhabi ima svoj delež svetovnih atrakcij, ki je vsako leto večji. Tu bosta v kratkem odprti arabski veji Guggenheimovega muzeja ter muzeja Louvre. V marini Yas ima svoj prostor edini Ferrari Park, na otoku Desert Island je raj za ljubitelje eko-resortov, številne dele mesta pa obkroža čudovita bela plaža. Tu stoji tretja največja mošeja na svetu - Velika mošeja šejka Zayeda. Prav tako tu najdete enega najveličastnejših resortov na svetu - Emirates Palace. A mogočni resorti, ki se dvigujejo v bližini, znajo v naslednjih letih prevzeti to krono.


Kljub svojemu bogastvu ter izjemni rasti in razvoju pa je Abu Dhabi precej bolj tipično arabski kot Dubaj, kar je mogoče opaziti tako pri arhitekturi kot tudi splošnem vzdušju med sprehodom po obalni promenadi Corniche. Obiskovalcem s tem ponudi odličen vpogled v bolj tradicionalno podobo Emiratov ter hkrati omogoča pogled v prihodnost.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov