DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Dominikanska republika – karibski otok, ki se spreminja v luksuzni raj

 

V latinsko-ameriških mestih je vedno zanimivo pokukati skozi priprta vrata. Na notranjih dvoriščih se pogosto skrivajo čudovita stopnišča, okrašena z vzorčastimi keramičnimi ploščicami, zelenje pa kot eksplozija buhti iz vseh vogalov. Podobno je videti tudi Santo Domingo, najstarejše mesto Novega sveta.

 

Dominikanska republika doživlja velikansko spremembo. Ne le mesto, cela dežela se iz destinacije cenenih in živahnih resortov z »all inclusive« storitvami spreminja v luksuzno prestolnico Karibov. Dežela na vzhodni polovici otoka Hispaniola, ki si ga deli s Haitijem, je najbolj obiskana dežela v Karibih, kjer se boste naužili sonca, morja, plesa in ruma. Dominikanska republika pa skriva mnogo več kot le to. Geografsko gledano je Hispaniola najbolj raznolik karibski otok. Obiskovalci lahko občudujejo pravo alpsko divjino, tropske deževne pragozdove, močvirja mangrov, kmetijsko obdelane savane in tudi puščave. Zato velikanska ponudba ekoturizma ni presenečenje. V istem tednu lahko splezate na 150 metrov visok slap, se z gorskim kolesom podate po blatnih poteh, jezdite na najboljših morskih valovih, se odpravite na pohod na 3.000 metrov visoko goro ali pa odplujete z ribiško ladjo opazovat kite grbavce v zalivu Samaná.

 

Dominikanci radi povedo, da je njihov otok odkril Krištof Kolumb, ki je ustanovil prvo kolonijo La Isabela in prvo špansko mesto v Novem svetu, Santo Domingo. Temu pričajo številne zgradbe, ene ohranjene, druge v razvalinah. Santo Domingo, prestolnica Dominikanske republike, ostaja zvest latinsko-ameriški »duši«. Mesto je živahno, glasno in polno prometa, a v kolonialnem središču se skrivajo čudoviti »dragulji«. Prebivalci so ponosni na svoje ritme merengeja in bačate, njihove narodne glasbe, pa tudi na domače igralce baseballa, ki so zvezde v ligah Severne Amerike.

 

Vera je sestavni del življenja lokalnih prebivalcev. Morda se boste tudi vi v Dominikanski republiki udeležili živahne tradicionalne zabave s plesom in glasbo v čast kateremu od svetnikov. Pokličite naše strokovnjake, ki vam bodo z veseljem pripravili potovanje po vaši meri.