VANUATU

Skrivnostni arhipelag Vanuatu

 

Vanuatu je skrivnostni arhipelag 83 otokov, posejanih na območju med Avstralijo, Novo Kaledonijo in Fidžijem. Navdušuje predvsem tiste, ki želijo spoznati življenje skoraj nedotaknjenih plemenskih družb, uživati v pogledih na bruhajoče ognjenike ter spoznavati morsko floro in favno enega najbolj neokrnjenih delov Južnega Pacifika.

 

Glavni otok Efate kar prekipeva od aktivnosti. Tu se poleg glavnega mesta Port Vila nahaja tudi glavno mednarodno letališče. Okrog otoka teče nova cesta z lažjim dostopom do številnih lagun, otokov in klifov. Med vožnjo lahko opazujete plantaže kokosa, otoške kmetije ter urejene vrtove, katerih pridelek lahko poizkusite ob cesti – denar za plačilo pustite v škatli!

 

Espiritu Santo, ena najbolj priljubljenih potapljaških destinacij v Južnem Pacifiku, postaja v zadnjih letih vse bolj priljubljen tudi med dopustniki, ki iščejo nove lokacije za oddih ob morju. Vseeno pa je glavna zanimivost otoka potopljeno bogastvo na dnu morja – številne potopljene ladje in vojaška oprema s konca 2. sv. vojne. Najbolj znamenita je zagotovo ladja SS Colidge, ena največjih na svetu, ki se je potopila blizu obale in predstavlja eno najlaže dostopnih potopljenih ladij kjerkoli v Pacifiku.

 

Otok Tanna je znan po svoji temni, vulkanski zemlji ter aktivnih ognjenikih, med katerimi prednjači gora Yasur, najlažje dostopni ognjenik na svetu. Dodajte k temu še neokrnjen deževni gozd, planjave kje se sprehajajo divji konji, termalne izvire, morske skalne odprtine, slapove,… in dobili boste destinacijo, kjer edinstvenih doživetij ne bo zmanjkalo.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve