SVETI BARTOLOMEJ

Sveti Bartolomej, biser Malih Antilov

 

Majhno je nadvse lepo. Sveti Bartolomej meri le približno 21 km², ampak je prekrasen biser. Azurno morje, ki se nežno vali čez prekrasne bele peščene plaže, majhni zalivi in bujna tropska notranjost, morski rezervat, itd.

 

Redko najdemo toliko lepega na majhnem otoku. Sprehodite se po toplem in drobnem pesku, ali se podajte na križarjenje z zasebno jadrnico do zapuščenih in neodkritih zalivčkov. Šele tako boste spoznali zakaj pravi ljubitelji Karibov najraje obiščejo Sveti Bartolomej. Morda križarijo od otočka do otočka ali se občasno podajo z letalom do bližnje Angvile, pa se vseeno vedno vrnejo na Sveti Bartolomej.

 

Sprehodite se okoli otoka in kmalu boste spoznali, da je to raj za ljubitelje hrane. Najbolj so navdušeni tisti, ki obožujejo sveže morske jedi. Tu je nakupovanje nekaj izjemnega, z butiki v glavnem mestu Gustavia, ki ponujajo elegantna oblačila ter izdelke domače otoške obrti.

 

Obiskovalcem priporočamo, da najamejo terensko vozilo in raziskujejo otok globoko v njegovo notranjost. Notranjost otoka je prav tako slikovita kot njegova obala ter njegove učne poti vas bodo popeljale do naravnega habitata eksotičnih legvanov in kaktusov, ki cvetijo ponoči.

 

Vedno imejte fotoaparat pri roki; poleg prekrasne pokrajine in očarljivih živih bitij, je zelo verjetno, da naletite na otoku na številne znane osebnosti, ki uživajo na soncu Svetega Bartolomeja.