PANAMA

Dežela klobukov in Panamski kanal

 

Panama je znana po svojih klobukih in Panamskem kanalu. Prvi nam zna prav priti na plažah in otokih, medtem ko je drugi znamenitost vsakih počitnic narejenih po meri v to neverjetno deželo.

 

Panamski kanal je zanimiv tako za jadranje kot zaradi svoje zgodovinske vrednosti. Plujte nekaj časa po kanalu in kmalu boste želeli izvedeti kako je takšen ozek pas vode sprožil revolucijo in nato še rojstvo države. Odgovor je, da je kanal odrezal 8.000 milj morske poti od Atlantika do Tihega oceana in prihranil plutje okoli razvpitega rta Cape Horn (Rt Horn).

 

Vendar obstaja veliko več na panamskem polotoku kot le kanal. Počitnice po meri lahko dopolnimo z vključenim ogledom parjenja kitov grbavcev ter igre velikih pliskavk in progastih delfinov v Tihem oceanu, z opazovanjem želv na prelepih plažah La Marinera in Isla Cana, ali pa opazovanjem prekrasnih ptic v parkih Sovereignty National ali Friendship International. Lahko se tudi odločite za vožnjo z nihajno žičnico skozi deževni gozd za ogled ptic in divjadi kraja Gamboe.

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov