AVSTRIJA

Čarobna dežela severno od Alp, Avstrija

 

Verjetno le malokdo še ni slišal za Mozarta, lepote Dunaja ter mogočnost Alp. Skupaj z bogato ponudbo zimskih športnih središč ter širokim izborom tradicionalne kulinarike postavljajo Avstrijo v sam vrh evropskih doživetij.

 

Tu se čarobnost kaže na vsakem koraku. Ob spremljavi glasbe Mozarta, Haydna, Mahlerja, Schuberta, Schöneberga in Straussa boste spoznavali arhitekturne in druge kulturne presežke, ki so najlepše udejanjeni v glavnem mestu - Dunaju.

 

Tu obiščite zakulisje Dunajske opere ter Musikverein - sedež svetovno znanih Dunajskih filharmonikov. Oglejte si gala predstavo Španske jahalne šole, si privoščite kosilo v Palais Pallavicini ter obiščite nepozabno palačo Schönbrunn, poletno rezidenco Habsburških monarhov. Ne izpustite obiska Muzeja lepih umetnosti, baročne palače Belvedere, zakladnice v palači Hofburg, katedrale sv. Štefana,... Vse to in še mnogo več sestavlja pisano kulturno podobo Dunaja.

 

Onkraj glavnega mesta pa na vas čakajo lepote romantičnih dvorcev, utrdb in samostanov ob reki Donavi. Prostani vrtovi in parki, vinogradi ter privatne hiše in palače, kjer je bil med drugim svoj čas zaprt tudi Rihard Levjesrčni. Srednjeveška mesta kot so Salzburg, Gradec in in Innsbruck, vas bodo navdušila s svojo urejenostjo in pristno domačnostjo.

 

Če dodamo temu še bogato ponudbo smučarskih in drugi športnih središč ter raznovrstno kulinariko, dobim popolno kombinacijo potovanja in oddiha za vse vrste popotnikov.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov