MALAVI

Idilična majhna dežela ob "jezeru zvezd"

 

Malavi je živahna majhna dežela ob istoimenskem jezeru med Zambijo, Tanzanijo in Mozambikom. Značilnost Malavija je počasen življenjski tempo, prijazni domačini, idilična pokrajina in zares čudovite jezerske plaže.

 

Malavi presenetljivo ni pogosto na seznamu destinacij, morda zato, ker ga ne uvrščamo med tradicionalne »safari« destinacije. Ravno tako kot klasične »safari« destinacije tudi Malavi ponuja možnost oprezanja za živalmi, a brez množice turistov. V Safari parkih Liwonde in Majete boste lahko uzrli slone, nosoroge, bivole, povodne konje in morda tudi leoparda. Ne manjka tudi različnih vrst antilop, impal, zeber, krokodilov in številnih ptic. Levi so v Malaviju redki, v rezervatu Majete potekajo prizadevanja za njihovo ponovno naselitev.

 

Jezero Malavi pokriva približno eno petino dežele in je ključna znamenitost te male dežele. Zaradi bistre vode in odseva nočnega neba ga pogosto imenujejo »jezero zvezd«. Opazovanje sončnega zahoda nad jezerom ali luninega vzhoda je v Malaviju nepozabno doživetje.