KARIBI

Bahami, Veliki in Mali Antili - Karibi

 

Prostrano območje tropskih otokov, ki se razprostira od polotoka Jukatan do severnih obal Južne Amerike je razdeljeno v tri otoške skupine: Bahami (arhipelag 700 otokov in čeri), Veliki Antili ( Portoriko, Jamajka, Kuba, Dominikanska republika in Haiti) ter Mali Antili (St. Maarten, St. Barths, Martinque, Guadeloupe, Aruba, Antigua, Barbados, Trinidad & Tobago,…).

 

Tropski otoki, porasli s kokosovimi palmami in plantažami bananovcev ter začimb, privabljajo obiskovalce s svojim sproščenim vzdušjem . Otoki kjer so se nekoč ustavljale predvsem mogočne turistične križarke, so se v zadnjih 15 letih razvile na različne načine. Na otokih St. Barths, St. Lucia, Antigua, ter Turks & Caicos prevladujejo prestižni resorti, namenjeni družinam, parom, mladoporočencem ter športnim navdušencem. Bermuda in Puerto Rico slovita kot lokaciji z največ golf igrišči  na površino, med golfisti pa so cenjene destinacije tudi Jamajka, Bahami in Barbados. Potapljači najraje obiskujejo Grand Cayman, Bahame in Bonaire ter so navdušeni nad Modro luknjo otoka Belize, ljubitelji self-drive paketov pa se radi odločajo za Martinique in Guadeloupe.

 

Vse skupine otokov pa odlikujejo dolge bele (in v nekaterih primerih celo roza) peščene plaže, odlična klima skozi večino leta, pestra kulinarična ponudba kjer prednjači sadje in morske dobrote  ter tropsko vzdušje, ki pričara resničen počitniški oddih.