ZAMBIJA

Od safarijev do Viktorijinih slapov

 

Zambija ponuja neprimerljivo izbiro najrazličnejših safarijev, najsi gre za običajne prežne vožnje ali pa za opazovanje velikih živali peš. Poleg divjih živali se dežela kiti tudi z eno ključnih afriških znamenitosti, Viktorijinimi slapovi.

 

V svetovno znanem Narodnem parku South Luangwa se boste srečali z nešteto možnostmi za odlične fotografije. Tam živijo levi, povodni konji, sloni, bivoli in endemične vrste kot sta na primer cooksonov gnu in thorneycroftova žirafa. Ornitologe navdušujejo številne vrste ptic, vse od štorkelj do kolonij karminastih čebélarjev.

 

Južna Luangwa je najpomembnejša destinacija za safarije v Zambiji, vendar pa dežela poleg tega nudi še celo vrsto zanimivosti, na primer polet z balonom na vroči zrak nad poplavnimi ravnicami Kafue, ki je eden najstarejših afriških rezervatov divjih živali. Lahko greste tudi na izlet s kanuji po spodnjem toku reke Zambezi.

 

Svetujemo lahko odlične lodge, ki služijo kot izhodišče za prežne vožnje, ribolov ali zasledovanje leopardov. Za še bolj pristno izkušnjo pa svetujemo safari peš, ki je eno najbolj razburljivih doživetij. Spremlja vas visoko izurjen vodnik, poznavalec regije, ki vam bo podal globlji vpogled v življenje v divjini. Zambija se ponaša s strokovno izjemno podkovanimi vodniki južne Afrike.

 

Zaupajte nam pripravo vašega programa in vaša zambijska doživetja se bodo lahko začela ali končala s križarjenjem ob sončnem zahodu vzdolž kaskadnih Viktorijinih slapov, ki jih štejemo med sedma čudesa sveta.

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov