ANGLIJA

V objemu zelene, prijetne dežele

 

Potovanje skozi Anglijo je potovanje skozi zgodovino, a ne na zaprašen in dolgočasen način, temveč zelo aktivno, čutno doživljanje preteklosti. Tu se lahko dotaknete 5000 let starih megalitov, se sprehodite po obzidjih starodavnih utrdb, kjer so pred stoletji korakali vojščaki v oklepih ter vstopite v prizore iz legend o kralju Arthurju. Tu se soneti Shakespearea in kraljeve palače stikajo z moderno arhitekturo 21. stoletja, ki je lepo vidna v mestih kot so London, Manchester in Cornwall.

 

Kultura in tradicija Anglije sta kompleksni in večplastni, a hkrati mnogim obiskovalcem dostopni in domači zaradi številnih angleških filmov in TV serij. Kot dom angleškega jezika je tudi komunikacija v Angliji bistveno lažja kot v nekaterih drugih delih sveta, čeprav vas lahko zmedejo zanimivi naglasi v mestih kot so Devon ali Liverpool.

 

Od rimskih ostankov Hadrijanovega zidu do živahne gledališke ponudbe Londona - Anglija res ponuja pisan izbor aktivnosti in doživetij. V mestih dnevi minevajo v živahnem vrvežu trgovin in butikov, restavracij in muzejev. Ko se spusti noč, zaživijo gledališča in pubi, ki ponudijo vedno nova doživetja. Naslednji dan lahko namenite odkrivanju angleškega podeželja ali preživite nekaj dni v katerem izmed sproščenih obalnih resortov, ob odlični klimi in šumenju morja.

 

Ne glede na to ali potujete sami, v paru, z družino, prijatelji ali babico, Anglija ponuja za vsakogar nekaj in vsak obisk splete pisan niz raznovrstnih izkušenj.

 

 

ŠKOTSKA

Skrivnostni dvorci, prostrane planjave in bogata tradicija

 

Škotska spada med najbolj zaželene potovalne destinacije na svetu, kjer kljub svoji majhnosti ponuja bogastvo raznovrstnih doživetij. Tradicionalne restavracije so osvežile svoje menije, natakarji in receptorji so nasmejani in kulturna ponudba je bogatejša iz meseca v mesec. Zato je obisk Škotske prijeten v vseh letnih časih.

 

Škotska se ponaša z bogato in večplastno zgodovino. Na stotine gradov, utrdb in dvorcev, nešteto podzemnih jam in travnikov, kjer so pred stoletji divjali spopadi med klani ter kjer so Škotje dolgo kljubovali zavojevalcem z juga.

 

Vabljivi Edinburgh vas bo navdušil s svojo arhitekturo in tlakovanimi ulicami. Glasgow s svojim športnim utripom. Ob jezeru Ness se boste ustavili, da morda uzrete znamenito Nessie. Obalna vasica Oban je odlično izhodišče za obisk starodavnih otoških naselbin. In seveda Višavje, ki velja za srce Škotske s svojimi mogočnimi dvorci, neokrnjenimi gozdovi in najboljšim viskijem.

 

Doživeti Škotsko pomeni uživati tudi v njeni odlični kulinariki, kjer prednjači izvrstna morska hrana ter tradicionalne jedi kot so »haggis«, prekajeni škotski losos, torta »dundee« in juha iz leče. Škotska se ponaša s kar 16 Michelinovimi restavracijami in postaja ena glavnih gurmanskih destinacij v Evropi. Prav tako v poletnih mesecih navdušuje ljubitelje golfa in drugih športov, skozi vse leto pa je njena bogata ponudba festivalov in drugih kulturnih dogodkov magnet za obiskovalce z vsega sveta.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov