COOKOVI OTOKI

Polinezija na novozelandski način

 

Če vam je Francoska Polinezija všeč, a iščete nekaj cenovno ugodnejšega, potem so Cookovi otoki izvrstna izbira. Narava je neverjetno podobna polinezijski, v kulturi pa se odraža močan novozelandski vpliv. Glavno mesto je Avarua, kjer je najboljše prevozno sredstvo motorno kolo.

 

Otočje, ki ga sestavlja 15 otokov in se razprostira na površini skoraj 1,5 milijona km², leži več kot 900 km od najbližjega soseda in ga nekateri imenujejo tudi »poslednji paradiž«. Glavna otoka sta Rarotonga in Aitutaki, katerih kombinacija predstavlja izvrstno doživetje kulture in otoške intime.

 

Rarotongo imenujejo tudi  »Tahiti Cookovih otokov«, le da so tu črni biseri cenejši, tradicionalni plesi pa še zapeljivejši od polinezijskih. Poleg obalnih hotelov številni kompleksi ponujajo tudi apartmaje z lastno kuhinjo in žarom na vrtu, kjer si lahko sami pripravite svoje najljubše morske in druge jedi. Obseg otoka meri le 35 km, tako da ga je brez težav mogoče obkrožiti z avtobusom, motorjem, skuterjem ali džipom.

 

Aitutaki se nahaja manj kot uro leta z Rarotonge. Vulkanski otok odlikuje neverjetna naravna lepota in umirjeno, sproščeno vzdušje, ki je pravi balzam za vse, ki želijo vsaj za nekaj dni ubežati stresu sodobnega sveta. Posebej priljubljen je za poroke, saj številne turkizne lagune ustvarijo čarobno vzdušje, ki predstavlja uresničenje rajske poroke na plaži.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve