JAPONSKA

Dežela mnogih obrazov - Japonska

 

Na kaj pomislite ob besedi Japonska? So to dolge ulice, osvetljene z neonskimi napisi? Morda skrivnostni, z zlatimi strehami kriti templji ob samotnih jezerih? Vse to so značilne podobe odmaknjene in skrivnostne Japonske.

 

Tokijo je zagotovo eno najbolj sodobnih mest na svetu. Bleščeče stolpnice se dvigujejo proti nebu in s seboj nosijo svetleče neonske oglasne napise. Na ulicah mrgoli ljudi. V trgovinah je mogoče najti vso najnovejšo tehniko, restavracije pa segajo od najbolj prefinjenih z odličnih sušijem, do take-away restavracij z rezanci in sake barov. To fascinantno mesto prekipeva od umetniškega navdiha ter obenem obiskovalcem naslika vse mogoče podobe kulture in popularne zabave.

 

A Japonska je več kot le Tokijo. Potovanja na Japonsko poleg urbanih središč vključujejo tudi mogočne planote in tople izvire. Starodavna mesta, ki segajo nazaj v obdobje Edo. Tu je Kjoto, kulturno središče Japonske s preko 2.000 templji in kapelicami, ki so del edinstvene japonske religije imenovane šintoizem.

 

Doživetje gejš, ki kot sence izginjajo skozi skrivnostne prehode, podobe na vodi plavajočih zlatih templjev ter skrbno urejeni vrtovi - oaze brezmejnega miru. Potujte z ultra hitrimi modernimi vlaki ali se prepustite skrbnim lokalnim vodnikom. Ne glede na to, ali doživite Japonsko aprila v času cvetočih češenj ali v času jesenskega listja, v obdobju poletnih mesecev ali zime z zasneženimi vrhovi - doživetje bo ostalo z vami za vedno.

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov