PORTUGALSKA

Sprostitev v deželi sonca, vina in morskih okusov

 

Imate radi morje in obožujete morsko hrano? Ste navdušeni nad golfom in se radi nastavljate toplim sončnim žarkom tudi spomladi in jeseni? Uživate v odlični kavi in dolgih sprehodih skozi srednjeveška mestna središča? Vas mika jutranji tek ob morju ter večerni zvoki otožnega fada v katerem izmed lokalnih bistrojev?

 

Potem je Portugalska prava destinacija za vas! Začnite z Lizbono, prepoznavno po svojih značilnih, s ploščicami prekritih pročeljih hiš in arhitekturi v slogu Art Nouveau. Ustavite se v kateri izmed odličnih restavracij z morsko hrano, skritih kavarnic ter prijetnih bistrojev, kjer si lahko privoščite tradicionalno juho caldo verde, začinjeno s pikantno klobaso chouriço. Ta vam bo dala energije za sprehod po zavitih ulicah predela Alfama ter odkrivanje lepot onkraj mesta.

 

Namenite čas obisku pristaniškega mesta Porto z odličnimi vini ter se ustavite tudi v bližnji pokrajini Douro. Ne izpustite srednjeveškega mesta Sintra, romarskega središča Fatima ter nekdanje prestolnice Coimbra.

 

Za ljubitelje narave bo prava izbira Madeira z odlično klimo skozi vse leto ter bujnimi tropskimi gozdovi in strmimi klifi. Dobrih 40 km stran najdemo še otok Porto Santo, kjer lahko uživate v morskem vzdušju na zlatih peščenih plažah.

 

Poznavalcem in aktivnim popotnikom zaigra srce, ko omenimo Azore. Ti odmaknjeni otoki sredi Atlantika so v zadnjih letih deležni boljših letalskih povezav, zato lahko obiskovalci uživajo v zanimivih geoloških tvorbah vulkanov, gejzirjev, fumarol ter si oddahnejo na prostranih pašnikih vulkanskega otočja.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov