INDIJA

Takoj ko stopite na Indijska tla, vas pričakajo s pozdravom »Namaste«, ki ponazarja toplino, gostoljubje in kulturo, zaradi katerih bo vaše potovanje po Indiji nepozabno. V deželi je kar 38 UNESCO spomenikov in kompleksna kultura te 5000 let stare civilizacije daje neomejene možnosti domišljiji. Tradicionalni običaji, ki se odlično vklapljajo v ultra moderno tehnologijo, mešanica ljudi, jezikov, verstev in kultur, osupljiva raznolikost pokrajine od puščav do plaž s palmami, doline, mogočna gorovja, divje džungle, vrtovi, pravljični kraji in nebotičniki, slikoviti bazarji in razkošni nakupovalni centri…. Vse to je Indija.

 

Severna Indija je biser na vrhu krone, tam so najbolj slikoviti in kulturno bogati kraji. Od razkošnih gozdov in dolin, do mogočnih gora, od puščav do kraljevih mest, palače, parki, zgodovinski spomeniki in templji… Severna Indija je sanjska destinacija za vsakega popotnika. Potovanje se začne v glavnem mestu Delhi in se nadaljuje na jugovzhod, kjer je svetovno znani Taj Mahal. Proti zahodu se raztezajo nepregledne puščave Rajastana in živahna knežja dediščina v krajih Jaipur, Udaipur in Jodhpur. Proti vzhodu boste našli templje Khajuraho in sveto mesto Varanasi.

 

Mumbai in Chennai pa sta vstopni točki za raziskovanje juga dežele, kjer je tropska, počasnejša, sproščena in eksotična Indija. Od mesta vrtov Bangalore in zgodovinskega Mysoreja, do slikovite Kerale, posebne gorske postojanke Ooty in Kochi -  najstarejše evropske naselbine v Indiji… Južna Indija je čudovita mešanica prelepe arhitekture, templjev, plaž, ajurvedskih terapij, starodavnih borilnih veščin, plesov in raznolikosti nadvse okusne kulinarike.

 

POGLEJ PONUDBO

 

  

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve