INDIJA

Neverjetna raznolikost ljudi, kultur, jezikov in celo podnebnih pasov - Indija

 

Indija ni zgolj dežela, temveč cel podkontinent, ki se razprostira od ledenih vrhov Himalaje do tropskega zelenja Kerale in vključuje pisano mavrico pokrajin, kultur in ljudi. Sprehodite se po ulicah indijskih mest in zagotovo boste srečali predstavnike vseh glavnih svetovnih religij ter ljudi različnih kast, od belopoltih priseljencev do slikovitih Pandžabcev s turbani ter temnopoltih Tamilcev. Srečate se lahko s starodavnimi rituali, ki so se ohranili še iz časov pred egiptovskimi faraoni ter občudujete slikovite mošeje, postavljene stoletja pred sanjami o Tadž Mahalu.

 

Od živahnih prizorov Delhija, do mogočnosti Agre in Tadž Mahala ter slikovitih utrdb in palač Radžastana - Indija se zdi kot svet iz sanj, ki mu svoje doda še pisana ponudba festivalov in prizori puščavske prostranosti.

 

 

Sprehodite se skozi gozdove tika in planote predela Deccan ali užijte lepote himalajskih kraljestev Ladakh in Zanskar. Morda vas zamika safari skozi parke osrednje Indije - domovanje umirjenih indijskih slonov, živahnih opic, močnih vodnih bivolov ter največje izmed vseh mačk, kraljevskega bengalskega tigra. Ali pa vas zvabijo peščene plaže Južne Indije in pisana slikovitost Kerale?

 

Vsak obisk Indije je novo doživetje mavrice okusov, vonjev in podob, ki obenem navdušijo, šokirajo in očarajo, zagotovo pa nikogar ne pustijo ravnodušnega.

 

POGLEJ PONUDBO

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve