TANZANIJA

Safari po narodnih parkih Tanzanije 

 

Ali se vračate nazaj v preteklost z obiskom Zanzibarjevega mesta Stone Town, ste priča prostrani migraciji gnujev širom nacionalnega parka Serengeti, ali pa stojite poleg kraterja Ngorongoro, ni mogoče zakriti svojega navdušenja nad resnično »veliko« divjadjo, ki ste ji priča v Tanzaniji.

 

V kolikor želite slediti migraciji gnujev, morate to doživeti nikjer drugje kot v Tanzaniji. Če želite videti bujne gozdove in zeleno vegetacijo, morate vsekakor obiskati naravovarstveno območje Ngorongoro.

 

In če želite prav posebno izkušnjo glede divjadi, morate preživeti svoj čas v hladnih, močvirnatih predelih reke Tanangire, kjer se črede slonov, tudi do 200 skupaj, kopajo in igrajo.

 

Morda želite ogled divjadi v Narodnem parku Katavi, kjer boste videli veliko število krokodilov in povodnih konjev – nekateri izmed njih v skupinah do petsto. Ali pa naravni rezervat Selous za izlete z ladjo in opazovanje ptic.

 

Ne pozabite na daljnogled! Rabili ga boste, če se boste priključili premičnemu kampu, ki tesno sledi vsemu dogajanju velike migracije po Narodnem parku Serengeti, ali se podali na treking preučevat šimpanze okoli jezera Tanganyika.

 

Nikakor ne smete zamuditi rožnatih plamencev, ki drsijo po gladini jezera Manyara, največjega alkalnega jezera v državi, ali znamenitih levov, ki plezajo po drevju.

 

Oddih na Zanzibarju 

 

Doživeli ste utrip življenja v divjini. Za vami je safari preko planjav Tanzanije in Kenije in fotoaparati so polni slik plenilcev na lovu ter neskončnih podob zeber, antilop, levov, slonov in drugig mogočnih živali. In sedaj je čas za umiritev, oddih v objemu tišine, šumenje valov in občutek brezčasja. Dobrodošli na Zanzibar.

 

Sprehodite se skozi zgodovinski Stone Town, labirint ulic, ki pričajo o nekdanjem pomenu otoka, kjer so sužnje iz Afrike na poti v Azijo nastanili, medtem ko so čakali na pot naprej. Tu se prepletajo opojni vonji tisočev dišav, ozke ulice pa vas pripeljejo na živahne trge ter slikovite tržnice, kjer se stojnice šibijo pod težo svežega sadja in zelenjave. Skupaj z njimi se v zraku prepleta vonj začimb, ki so otoku v preteklosti pomenila glavni vir dohodka in bile vredne svoje teže v zlatu.

 

Onkraj mesta se pot vije proti vzhodu, severu in jugu, kjer se na obalah prepletajo urejeni resorti in obiskovalcem ponujajo drugačno doživetje tropskega oddiha. Tu čas teče počasneje, med vožnjo skozi vasi je mogoče videti avtentično vzdušje. Romantična večerna križarjenja v dvoje so kot nalašč za mladoporočence in vse zaljubljene. Potapljači bodo navdušeni nad podvodnim svetom otoka Mnemba ter njegovimi neskončnimi belimi peščenimi plažami, kjer je mogoče snorkljati, se potapljati ali preprosto uživati na plaži.

 

Možnosti  je ogromno - Zanzibar je zato odlična izbira za vse, ki želite svoj rajski oddih preživeti aktivno, se nastavljati toplemu soncu ali le uživati v šumenju morja ob dobri knjigi in koktajlu v senci palminih listov.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov