RAS AL KHAIMAH

Ras Al Khaimah za ljubitelje aktivnosti na prostem

 

Najsevernejši izmed Združenih arabskih emiratov Ras Al Khaimah (ali preprosteje RAK) je obdan z mogočnimi gorami Hajar. Ljubitelji aktivnosti na prostem ga radi obiskujejo zaradi razgibanega površja, ki sega od peščenih plaž do bujnih oaz, od toplih izvirov do vročih puščavskih sipin, povsod obdanih z razvejanimi gorami.


Tudi RAK v zadnjih desetletjih uživa veliko rast, predvsem na račun turizma, ki je botroval nastanku prostotrgovinskega območja, umetnega otoka Marjan s številnimi prestižnimi resorti in novim nakupovalnim centrom. Slikovita gorska cesta obiskovalcem ponuja veličastne razglede na emirat. Večina razvoja se trenutno dogaja v predelu Al Hamra, dobrih 15 km južno od mesta Ras Al Khaimah.

 

V mestu stoji mogočna biserno bela mošeja šejka Zayeda z več kupolami, ki se dviguje nad tlakovano promenado Al Qawasim Corniche, kjer stojijo številne prodajalne, kioski, klopi in restavracije s pogledom na zaliv. RAK je obenem tudi vstopna točka za razgiban in med turisti priljubljen polotok Musandam, sicer del sultanata Oman.


Če poleg aktivnega potovanja iščete kraj, kjer bi v miru preživeli nekaj dni ob morju, vam svetujemo, da svoj obisk Dubaja in/ali Abu Dhabija kombinirate z obiskom katerega izmed obalnih resortov emirata Ras Al Khaimah.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov