FRANCIJA

Pokrajinska raznovrstnost v objemu vrhunske kulinarike

 

Pravijo, da bi gurmani lahko obiskali Francijo z zaprtimi očmi ter skozi okuse in vonjave ločili posamezne pokrajine med seboj. A potem ne bi videli starodavnih mest, slikovitih podob podeželja, neštetih galerij z bogastvom svetovne kulturne dediščine ...

 

Pariz je že stoletja sinonim za kulturo in umetnost, modo, vrhunske znamenitosti, tradicijo pitja kave v mestnih kavarnah ter živahno in pisano družabno življenje. A onkraj Pariza se odpirajo številne nove podobe Francije, ki zvenijo kot bi brali menu najimenitnejše svetovne restavracije. Imena kot so Šampanja, Chablis, Bordo, Burgundija, Rona, Loara in Provansa je skorajda mogoče okusiti, ko zdrsnejo z jezika in zadovoljijo vsa čutila.

 

Severne obale Normandije, živahen utrip Pikardije, slikovitost Bretanje in skrivnostna mondenost bližnjega Monaka. Regionalne specialitete kot so siri, vina in gurmanska odličnost pokrajin Loare, Burgundije ter Alzacije in Lorene. Užitek ob vožnji po odmaknjenih cestah osrednje Francije ali križarjenje z ladjo po Roni. In za konec čudovite plaže francoske riviere s 300 dnevi sonca na leto. Mogočna in pisana mavrica okusov, vonjav, podob in doživetij - vse to je Francija. Zagotova eden tistih koščkov našega planeta, ki jih ni mogoče obiskati prevečkrat in kjer vsak obisk odpira nova vrata v svet gurmanskih in kulturnih spoznanj.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov