ŠPANIJA

Strastno raznolika

 

Ob misli na Španijo vam pred očmi najverjetneje zaplešejo podobe toplega morja, sončnih plaž in urbanega mestnega vrveža. A Španija je še mnogo več kot to. Sončni dnevi, ki jih preživite z ležernim počitkom na plaži? Vsekakor! Večeri, ko uživate v lokalni sangriji in obilnih porcijah morske hrane ter paelle s chorizom? Na vsak način! Dovolite, da za vas odstremo tančice s podob Španije, kot jo morda še ne poznate? Navsezadnje gre za edinstveno državo z bogato zgodovino in kulturo, ki se je napajala preko arabskega, baskovskega, katalonskega in seveda tudi tradicionalnega španskega vpliva. Rezultat je dežela, ki je unikatna v svoji raznolikosti.

 

Barceloni vas bo Gaudíjeva mojstrovina – mestna katedrala, zagotovo pustila brez besed. Prav tako navdušuje arhitektura srednjeveške Girone ter dela slikarjev kot so Dalí, Picasso, Goya, Velázquez in El Greco. V Kataloniji boste obstali odprtih ust ob podobah razvejane obale, v Valenciji uživali v operi ter okušali vino v Rioji in jabolčni mošt v Asturiji. V Sevilli se boste lahko naučili plesati flamenko ali se prepustili arabskemu vzdušju v AndaluzijiGranadiMalagi in Cordobi.

 

Na bližnjih Balearskih otokih vas bo očarala Majorka z vzdušjem pristaniškega mesta Palma ter številnimi intimnimi zalivi in belimi peščenimi plažami. Želite malce dlje? Potem bodo odlična izbira Kanarski otoki, kjer je pomlad dobila stalni naslov in kjer bo vsak našel svoj košček sonca in morja.

 

Izbira je velika in možnosti za potovanje zelo raznolike, zato vam bomo z veseljem svetovali, kaj izbrati in kdaj potovati.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve