BRAZILIJA

Dežela presežnikov, Brazilija

 

Sedem tisoč kilometrov peščenih plaž. Največji deževni gozd na svetu. Druga najdaljša reka na svetu. Mesto z najvišjim utripom. Najbolj znani ulični festival na svetu. Ne vemo, če obstaja toliko presežnikov kolikor jih porabimo za opis Brazilije.

 

Povzpnite se na vrh gore Sugar Loaf Mountain. Pokukajte dol v kaotično, vendar slikovito staro portugalsko mesto Rio de Janeiro in na veličastni Atlantski ocean. To je prav gotovo eno izmed življenjskih doživetij.

 

A Brazilija je specializirana za prav takšne trenutke.

 

V itinerar vašega potovanja po meri po Braziliji lahko vključimo neverjetne brazilske dogodke. Večerjanje zunaj z izbiro jedi Moqueca (brazilski ribji lonec) v lokalni restavraciji. Sedeti na krovu čolna med plovbo pod slapovi Iguassu Falls – eden izmed največjih slapov na svetu. Ali pa morda treking skozi Amazonski deževni gozd z izkušenim lokalnim vodičem. Ali raziskujte Pantanal, enega največjih in najpomembnejših svetovnih mokrišč.

 

To je le začetek. Obiščite Chapada Diamantina in kmalu se boste znašli v izgubljenem svetu fantastičnih skalnatih formacij, podzemnih rek in kvarcitnih jam s podzemnimi jezeri.

 

Prav tako navdušujejo, vendar na čisto drugačen način, izjemni kostumi, koreografija in veselo koketiranje folklorne skupine Balé Folclórico da Bahia – divji ples v kraju Salvador.

 

Majhno otočje Fernando De Noronha ponuja najboljše potapljanje in snorklanje na svetu z vidljivostjo do 50 metrov, ki razkriva neverjetno pestrost morskega življa, kot npr. želve, morski biči (skati) in delfini.

 

Pripravili vam bomo potovanje po meri, da boste lahko izkusili vso veličino Brazilije. Ekskluzivne počitnice v Braziliji z družbo Avstral – Azija.