VIETNAM

Biser Jugovzhodne Azije, Vietnam, sije v pristni lepoti

 

Zagotovo poznate koga, ki je že obiskal Vietnam in ki z iskrivim navdušenjem pripoveduje o njegovih pristnih lepotah. Za vse, ki iščete deželo z osupljivo pokrajino, odlično in raznoliko kulinariko in pestrim urbanim utripom, bo namreč Vietnam preprosto popolna izbira. Gre za državo, ki je v zadnjih letih v vrhu priljubljenosti po obisku tujih turistov. Zakaj? Zato ker obiskovalcem poleg številnih edinstvenih naravnih in kulturnih doživetij pusti spomin pristnega gostoljubja in občutek, da so odkrili še enega tistih pristnih potovalnih biserov, ki se skrivajo v kotičkih JV Azije.

 

Umirjeni kontrasti riževih polj se tu prepletajo s hrupom urbanih centrov kot sta Ho Chi Minh in Hanoi, kjer številni mladi s širokimi očmi zrejo v prihodnost. Koloniali butiki s francoskim vzdušjem polnijo ulice s strani UNESCA zaščitenega obalnega mesta Hoi An. Stik z domačini odmaknjenega severnega hribovja predela Sapa ter križarjenje med poraščenimi apnenčastimi otočki, ki se pnejo nad gladino zaliva Halong, sta še dve izmed edinstvenih doživetij Vietnama. Dovolite, da vas prevzamejo in na koncu zaključite potovanje na katerem izmed odmaknjenih otočkov ali peščenih plaž, ki se vijejo ob 3.000-kilometerski obali dežele.

 

Dodajte k temu še pestro ponudbo nastanitvenih opcij, od spanja pri domačinih v Sapi do prestižnih otoških resortov Six Senses. Barvite obalne tržnice kjer se mize šibijo pod težo ponudbe morske hrane in svežega sadja. Vietnam je sicer mogoče opisati, a le z obiskom ga boste zares začutili in doživeli. In ta občutek bo ostal z vami za vedno…

izbrana ponudba izletov

Vsa izbrana ponudba izletov