OMAN

Oman, dežela veličastnih gora, zelenih oaz in luskuznih morskih letovišč

 

Dežela polna veličastnih gora, luksuznih morskih letovišč in zelenih oaz sredi valovitih puščav. In puščava Empty Quarter – četrt milijona kvadratnih kilometrov neverjetne, izjemne praznine.

 

Med Arabci je prisotna močna tradicija gostoljubnosti. Vendar običaj sprejema obiskovalcev ni nikjer drugje na Bližnjem vzhodu bolj naravno in toplo izražen kot ravno tu.

 

Pravzaprav je Oman kar topla država. Pozimi je sončno vreme zagotovljeno in prestolnica Muškat zna to najbolje izkoristiti s svojimi popolnimi plažami, obdanimi z luksuznimi letovišči in svetovno priznanimi hoteli.

 

Oman je prekrasen kraj. Vaši posnetki malih, starodavnih mest ugnezdenih med v nebo segajočimi gorami, palmovimi gozdovi in bujnimi terasastimi polji bodo presenetili vsakogar, ki te regije še sam ni izkusil. Kar verjetno velja za večino ljudi, ker je ta sultanat v ustju Perzijskega zaliva razmeroma nedotaknjen s strani zahodnega turizma.

 

Vaš itinerar po meri lahko vključuje ogled območja, kjer želve gnezdijo ali ogled province Dhofar. Povzpnite se na 2.000 m visoko planoto Saiq Plateau at Jebel Akhdar ali pa se odpravite po nakupih na tržnice mesta Nizwa, ki leži sredi oaze.

 

Vsekakor ne moremo mimo neverjetne puščave Empty Quarter, kjer lahko preživite nekaj dni. Premišljevanje o neverjetni praznini nadvse koristi naši duši.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve