POTOVANJE GRČIJA

Zibelka civilizacije

 

Grčija je za številne zgodovinarje rojstni kraj moderne misli ter zibelka civilizacije, kot jo poznamo danes. Sprehodite se skozi Atene, eno najstarejših mest na svetu. Ustavite se v Akropoli ter se povzpnite do Partenona, templja boginje Atene.

 

Uživajte na obalah celinske Grčije ali si privoščite skok na katerega izmed njenih številnih otokov, obdanih s toplim morjem in peščenimi plažami.

 


Eden naših najljubših otokov je Kreta. Največji grški otok je prostor, kjer se prepleta beneški vpliv vasic Hania in Rethymno z vrvežem Herakliona. Vzhodni predel Elounda navduši s svojo mondenostjo, medtem ko bodo pohodnike in športne navdušence vabile Bele gore, ki se dvigujejo tudi do 2.000 m visoko.


Santorini je še eden izmed pravljičnih otokov, svetovno znan po svojih belih hiškah z modrimi strehami, ki se oklepajo roba kaldere nekdanjega ognjenika. Tu vas čaka popolna sprostitev, bodisi s počitkom v vaši vili ali med posedanjem v obalni taverni, medtem ko opazujete lokalne ribiče, ki raztovarjajo svoj jutranji ulov. Nato pa se z vzpenjačo dvignete do mesteca Fira na vrhu otoka, kjer vam bo razgled preprosto vzel dih!


Tudi Rodos, ki je ime dobil po morski boginji, slovi kot dom legend, čudovitih plaž ter simpatičnih mest s starodavnimi središči. Obiščite mesto Lindos in križarsko utrdbo nad mestom, do katere se je mogoče povzpeti peš ali na osličku. Prisluhnite naravi v Dolini metuljev ali se sprehodite skozi pristanišče mesta Rodos, kjer je nekoč stal mogočni Kolos.


Grčija z vsakim obiskom razkrije mavrico odtenkov in doživetj, ki se skozi okušanje lokalnih specialitet, odkrivanje starodavne zgodovine in oddih na peščenih plažah zlije v popolno podobo mediteranskega oddiha.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve