MOZAMBIK

Neznani in neokrnjeni Mozambik verjetno ne bo več dolgo ostal skrivnost.

 

Bele plaže in tople vode Indijskega oceana dajejo odmaknjenemu in neokrnjenemu Mozambiku prav poseben čar. Piko na i dodajo še kolonialna prestolnica, čudovita divjina in otoki s sladkovodnimi jezeri.

 

Portugalci so pristajanje ob obali Mozambika opisali kot vstop v raj. Obiščite severne in južne otoke in razumeli boste zakaj.

 

Otočje Quirimbas se ponaša s čudovitimi neokrnjenimi tropskimi otoki vzdolž afriške obale. Obala je posejana le z ribiškimi vasicami, starimi trgovskimi postojankami in nekaj majhnimi nenavadnimi hoteli. V bistrem turkiznem oceanu živijo morski psi, želve, delfini in ogromno barvitih rib. Otočje Bazaruto je dostopnejše in bolj prefinjeno, s prestižnimi hoteli, ki nudijo izvrstno potapljanje in globokomorski ribolov.

 

Mozambik pa niso le čudovite plaže.

 

Z lokalnimi vodniki se lahko podate na safari v rezervat Niassa, ki je dvakrat večji od Narodnega parka Kruger. Ker ga v primerjavi s Krugerjem obišče le peščica obiskovalcev, bo obisk Niasse edinstvena safari izkušnja. Gorongosa v osrednjem Mozambiku je še vedno eden najlepših narodnih parkov na svetu, kjer živijo ene največjih populacij različnih vrst antilop.

 

Ljubitelji zgodovine si lahko ogledate razpadajoče kolonialne dvorce in velike trdnjave na otoku Ibo, lahko pa obiščete tudi staro prestolnico Ilha de Mozambique, danes nenaseljeno mesto duhov na seznamu UNESCO.

izbrana ponudba nastanitve

Vsa izbrana ponudba nastanitve