ANTIGVA IN BARBUDA

Vsak dan druga plaža na Antigvi

 

Če bi vsak dan namenili poležavanju na soncu vedno druge srebrno-bele peščene plaže z namakanjem nog v toplem Karibskem morju, bi lahko celo leto ostali na Antigvi, ne da bi dvakrat obiskali isto plažo.

 

Če ste poznavalec plaž, Antigva zagotovo predstavlja sanjsko destinacijo za vas. Na otoku najdemo 365 plaž, tako da lahko poskusite neverjetno dolge pasove praktično neobljudenih plaž s srebrno-belim peskom. Ali obiščite skrite peščene zalivčke, tla ki bodo zaznamovana le z vašimi odtisi nog. Ali skrivne zalivčke, do katerih je mogoče priti le s čolnom. Ali zalive z živahnimi lokali in plažami.

 

Izkoristite dopust na otoku Antigva in poiščite popolno plažo (z jadranjem okoli otoka s katamaranom ali zasebno jadrnico), se potapljajte v koralnih grebenih in snorklajte skupaj z raznobarvnimi ribami.

 

Napotite se tudi mimo vseh teh prekrasnih plaž. Antigva ima edinstveno morsko dediščino. Nekdaj je bila na tem otoku najbolj pomembna angleška mornariška baza v celotnih Karibih. Nelson's Dockyard (ladjedelnica) v pristanišču English Harbour vam bo dala neverjeten vpogled v življenje tako imenovanih angleških Sea Dogs (angleški pirati).

 

Visoko nad ladjedelnico se dviga Shirley's Heights – prizorišče največjega otoškega žara z reggae glasbo, glasbenimi skupinami z jeklenimi bobni in ples vsako nedeljo. Admiralu Nelsonu bi bilo tu zagotovo zelo všeč!