ABORIDŽINSKA KULTURA IN NARODNI PARKI AVSTRALIJE

Avstralija

Čudovita narava in aboridžinski "sanjski čas"

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

1. dan: Benetke–Abu Dhabi

Polet iz Benetk preko Abu Dhabija proti Sydneyju.

2. dan: Abu Dhabi–Sydney

Prihod v Sydney proti večeru. Mesto slovi kot zapeljivi lepotec, ki kar kipi od živahnega družabnega življenja in kliče po novih pustolovščinah. Prevzelo vas bo s svojo urbano prefinjenostjo in kar 37 plažami, vključno z legendarno plažo Bondi Beach. Obenem pa zvezna država Novi Južni Wales ponuja še vrsto drugih zanimivosti kot so soteske, vinogradi ali »surferski« Byron Bay na severu ob meji s Queenslandom. Nastanitev v hotelu v središču mesta.

3. dan: Sydney

Danes vas čaka izvrstno križarjenje Captain Cook Harbour Story, ki je lepa priložnost, da spoznate Sydney tudi z morja in vidite razliko med »javnim« in »zasebnim« mestom. Ob izplutju ladje iz strogega središča mesta se fotografom ponudi odlična panorama slavne opere in mostu Harbour Bridge, trdnjave Fort Denison, obmorskih vil, parkov, marin … Na ladji je tudi komentator, ki živahno opiše znamenitosti, ki bežijo mimo. Na voljo vam je brezplačna kava, za doplačilo pa si lahko privoščite tudi izvrstne muffine.

Popoldne namenite obisku akvarija Sydney Aquarium, živalskega vrta Sydney Wild Life, za konec pa še obisk stolpa Sydney Tower. Spoznajte bogato morsko favno, nenavadne avstralske avtohtone živali ter si oglejte mestno panoramo z najvišje točke v mestu, razgledne ploščadi stolpa Sydney Tower (vključene vstopnice za vse tri znamenitosti). Prenočevanje.

4. dan: Sydney

Dopoldne se priključite skupini z angleško govorečim aboriginskim vodnikom za voden peš izlet po najstarejšem mestnem predelu The Rocks. Na uro in pol trajajočem izletu boste spoznali pogled najstarejše kulture na svetu na sodobni Sydney ter spoznali “sanjski čas” aboridžinskega verovanja. Izlet je zasnovala Margaret Campbell, aboridžinska starešina, vodijo pa ga aboridžinski vodniki s posebnim dovoljenjem, da lahko aboridžinske zgodbe delijo z obiskovalci. Imeli boste priložnost odkriti, kako starodavni aboridžinski “sanjski čas” še vedno živi znotraj sodobnega urbanega Sydneyja in kako so milijone let stari zalivi, morje, peščenjak in narava nasploh vplivali na način življenja aboridžinov tega predela Avstralije.

Pozno popoldne sledi dve uri trajajoč voden peš izlet po nekdaj razvpitem mestnem predelu in zloglasnem kotlu kultur Kings Cross, ki je danes čudovita mešanica kavarn, butikov in živahnih nočnih klubov, kjer prav vsak najde nekaj zase. Izjemno strokovni vodniki vam predstavijo mesto in življenje iz različnih zornih kotov. Tako boste imeli priložnost spoznati, kako je polpretekla zgodovina vplivala na razvoj mesta in življenje lokalnih prebivalcev dandanes priljubljene soseske Kings Cross. Prenočevanje.

5. dan: Sydney in Modre Gore

Današnji dan bo namenjen obisku predela Modre gore. Slikovite vasice, slapovi Wentworth Falls in veličastni pogledi na dolino in »tri sestre« predstavljajo izjemno priložnost za fotografiranje ter vabijo z bujnim evkaliptovim gozdom, staroselskimi legendami in slikovitimi skalnimi tvorbami. Potovanje v osrčje edinstvene svetovne dediščine in živalskega parka Featherdale ter bližnja srečanja z avtohtonimi avstralskimi živalmi kot so kenguruji, koale, emuji in vombati vam bodo pustili nepozabne spomine. Čaka vas tudi vožnja z gondolo preko evkaliptovih gozdov ter najstrmejšo železnico na svetu, za konec pa še vrnitev v mesto z rečno ladjo. Prenočevanje.

6. dan: Sydney–Darwin

Danes boste zapustili Sydney ter poleteli na avstralski sever. Za živahno, moderno tropsko prestolnico Severnega teritorija je značilno sproščeno življenje in mešanje kultur z močnim azijskim vplivom, saj je Darwin bliže indonezijski Jakarti kot avstralskemu Sydneyju. Z dobrimi 100.000 prebivalci je najbolj poseljeno mesto tega samotnega območja in predstavlja glavno izhodišče za izlete v narodna parka Kakadu in Litchfield. Po pristanku nastanitev v hotelu v središču mesta. Prenočevanje.

7. dan: Darwin–Narodni park Litchfield–Darwin

Zjutraj se boste udeležili celodnevnega vodenega izleta v majhni skupini. Pred vašim hotelom se boste vkrcali na 4WD terensko vozilo z aboridžinskim vodnikom. Pot vas bo vodila po stranskih cestah, mimo slapov Wangi in Florence Falls, skozi starodavno pokrajino, dediščino aboridžinov. Vodnik vam bo predstavil sezonsko grmičevje, pokusili boste lahko sezonske plodove ter spoznali zdravilna zelišča. V zasebnem parku Woolaning Spring vas čaka kosilo s svežimi ribami barramundi ter krokodiljim in kengurujevim mesom. Izlet vam bo približal aboridžinsko kulturo, verovanja in njihov pogled na svet in naravo. Vsekakor dan edinstvenih doživetij. Prenočevanje.

8. dan: Darwin–Alice Springs

Dopoldan prosto, popoldan pa slovo od Darwina ter polet proti Alice Springsu. Tu mogočna starodavna pokrajina brezmejnih razsežnosti ustvari občutek, kot da se je čas preprosto ustavil. Področje prastarih jamskih poslikav, raznovrstne flore in favne ter neverjetnih sončnih zahodov se prepleta s podobami izjemnih skalnih oblik, bogate stare kulture in rdečega peska. Tukaj Avstralija navduši s svojo drugačnostjo in divjino in ustvari nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Zvečer obiščite Alice Springs Desert Park za vaš večerni izlet. Ob vznožju hribovja MacDonnell Ranges se boste sprehodili po poti Mulga Walk po pred plenilci zaščitenem območju in oprezali za živalmi, ki se prikažejo šele ponoči in so v naravi izjemno ogrožene. V spremstvu strokovnega vodnika boste spoznali ogrožene živalske vrste in ukrepe za njihovo ohranitev. Prenočevanje.

9. dan: Alice Springs–Ayers Rock

Zjutraj pričetek safarija po Rdečem centru. Prvi postanek bo na kamelji farmi, kjer boste kamelo lahko tudi zajahali (doplačilo). Na poti proti skali Uluru bo postanek tudi za čudovit panoramski razgled na veličastno goro Mt. Conner. Po prihodu v Ayers Rock Resort vas čaka popoldanski safari do bližnjih skalnih kupol Kata Tjuta. Temu bo sledil 2-3 ure dolg sprehod med kupolami skozi sotesko vetrov in opazovanje čudovitega sončnega zahoda ter od sonca obžarjenih skalnih kupol Kata Tjuta. Povratek v Ayers Rock. Prenočevanje.

10. dan: Kings Canyon

Skozi peščeno gričevnato pokrajino vas bo pot pripeljala do veličastnega kanjona Kings Canyon. Po strmem pobočju se boste povzpeli na rob kanjona in nagrajeni boste z veličastno panoramo narodnega parka Watarrka. Kdor se ne bi zmogel povzpeti na rob kanjona, se lahko sprehodi po njegovem dnu v njegovo osrčje, t.i. Rajski vrt (Garden of Eden). Povratek v Ayers Rock. Prenočevanje.

11. dan: Uluru–Melbourne

Še pred zoro se boste odpravili v puščavo. Kmalu po vstopu v narodni park Uluru-Kata Tjuta se ob zori na obzorju iz sipin dvigne mogočna podoba Uluru. Ustavili se boste na posebnem kraju in ob topli kavi ali čaju opazovali čudovito igro barv, svetlobe in senc, ko sončni žarki prvič obsijejo strme skalne stene. Navdušile vas bodo čudovite zgodbe Tjukurpa iz sanjskega sveta staroselcev, obiskali pa boste tudi vodno luknjo Mutitjulu.

Popoldne sledi lokalni let v Melbourne. Nastanitev v hotelu v mestu in prenočevanje.

12. dan: Melbourne in parada pingvinov

Vsak letni čas je idealen za obisk Melbourna. Na poldnevnem dopoldanskem izletu boste spoznali glavne zanimivosti mesta Melbourne. Videli boste Parlament, hotel Windsor, veleblagovnico Queen Victoria Market, Melbourne Cricket Ground, katedralo sv. Patrika … Popoldne sledi vožnja do otoka Phillip Island, kjer boste priča fenomenu narave – paradi ljubkih pritlikavih pingvinov, ki se vsak večer vrnejo na obalo v svoja gnezda preživeti noč. Vrnitev v Melbourne in prenočevanje.

13. dan: Melbourne in Velika oceanska cesta

Danes vas čaka celodnevni izlet, ki je eden najbolj priljubljenih v vsej Avstraliji, saj je poln zanimivosti. Čudovita mestna panorama, plaža Bells Beach za deskarje v mestu Torquay, bujni gozdovi, kamniti monoliti, čudovite razgledne točke, zgodbe o brodolomih itd. Prevzele vas bodo slikovite vasi na eni najlepših obalnih cest na svetu, razgled na kamnite monolite ali »apostole« pa vam bo jemal dih. Svetilnik Split Point Lighthouse in opazovanje živali (odvisno od sezone) – od kitov, delfinov, kengurujev, kljunatih ježkov in različnih vrst ptic prinaša idealno možnost fotografiranja. Spoznali boste tudi slavni devonshirski čaj. Zvečer povratek v Melbourne. Prenočevanje.

14. dan: Melbourne in zlata mrzlica

Dan bo namenjen doživetju Sovereign Hill in spoznavanju življenja iz časa zlate mrzlice sredi 19. stoletja. Morda vam uspe v izpiranju zlata najti celo svoje zlato zrno. Kraj je pravzaprav odličen muzej na prostem, ki pristno prikazuje mesto Ballarat, kakršno je bilo leta 1861, deset let po odkritju zlata. Ogledate si lahko obrtne delavnice, poklepetate z obrtniki iz leta 1860 ali se podate v rudnik zlata.

15. dan: Melbourne–Abu Dhabi

Prosto do odhoda letala in polet proti Abu Dhabiju.

16. dan: Abu Dhabi–Benetke

Nadaljevanje leta in zjutraj pristanek v Benetkah.

 

 

Program vključuje:

 • medcelinski polet v ekonomskem razredu
 • notranje lete po programu
 • nastanitev v hotelih 3-4*
 • izlete in obroke po programu
 • angleško govoreče lokalne vodnike/voznike na izletih po programu

Doplačila na osebo: 

 • avstralski vizum - 40 €
 • strošek rezervacije - 15 €

Program ne vključuje:

 • navedenih doplačil
 • pijače pri obrokih
 • ostalih storitev po osebnem naročilu
 • napitnin 

 

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Termin:
Individualni odhodi v juliju 2016
Cena: od 3.990 EUR na osebo
Posebna ponudba:

Cena je informativna in se nanaša na individualne odhode v mesecu juliju 2016. Za točno ceno vam priporočamo, da nam pošljete povraševanje vsaj 3 mesece pred želenim odhodom.