Berchtesgaden z VW hroščem

Berchtesgaden, Nemčija

V Berchtesgaden z "vintage" VW hroščem kabrioletom

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Bavarska je klasična počitniška destinacija, zanimiva tako za športne navdušence kot ljubitelje kulture. To je nemška najprivlačnejša počitniška dežela s številnimi svetovno znanimi znamenitostmi kot so na primer samostanska pivovarna Andechs, samostana Benediktbeuern in Ettal, mesto München ter nepozabna, slikovita pokrajina s čudovitimi gorami in jezeri.

 

Previdno in natančno izbrana pot vas bo peljala po romantičnih cestah mimo bujnih zelenih travnikov, senčnih gozdov in jezer skozi vasi, čez gorske prelaze vse do cvetočih poljan, strmih sotesk in s snegom pokritih gora. Na poti boste lahko spoznavali tudi bavarsko kulinariko, ki med ljubitelji dobre hrane ni priljubljena zaman. Prevzela vas bo bavarska kultura pivskih vrtov, ki je neke vrste odgovor italijanski »dolce viti«. Ni boljšega od sveže natočenega vrčka piva v hladnem vrtu skupaj z eno od bavarskih krepkih jedi. Navade in tradicija na Bavarskem še vedno predstavljajo velik del sicer sodobnega življenja lokalnih prebivalcev.

 

Na Bavarskem moda, razvoj, napredek in tradicija živijo v sožitju. Tu najdemo uspešne družbe kot so na primer BMW, Audi, Siemens, nogometni klub FC Bayern Munich, vsakoletna prireditev Oktoberfest in druge. Ravno zaradi svoje raznolikosti, neokrnjene narave, živahnega življenja, umetnosti in kulture Bavarska jamči odlično ozadje za izlete s »hroščem« kabrioletom

1. dan: BERCHTESGADEN IN KRALJEVO JEZERO

Narodni park Berchtesgaden je zelo slikovit. Pot vas bo peljala mimo znamenitosti Schliersee, Bayrischzell in Traunstein. Področje vas ne bo očaralo le z naravnimi lepotami. Rudnik soli v Berchtesgadnu obiskovalca navduši z zanimivimi svetlobnimi inštalacijami, skozenj se lahko zapeljete z vlakcem, čolnom ali pa se skozenj sprehodite. Izziv vam je lahko tudi pohod do cerkve svetega Bartolomeja ob Kraljevem jezeru, ali pa obisk Orlovega gnezda. Kraljevo jezero ni le pogosto ozadje za priljubljene glasbene videospote, ampak tudi edinstvena igra neokrnjene narave.

2. dan: STEINERNE MEER

Po odjavi iz vašega hotela se boste zapeljali po panoramski cesti Rossfeldpanoramastrasse. Cesto je zgradil Tretji rajh in je priljubljena med motoristi. Ta zasebna cesta na 1.500 m n. v. je najvišje ležeča krožna cesta v Nemčiji. Z vrha lahko občudujete čudovit razgled na pogorje Dachstein, Watzmann in počitniško regijo Salzkammergut. Pot se nadaljuje v Avstrijo, skozi Hallein in Bischofshofen do regije Hochkoenig in Steinerne Meer. Vijugasta cesta Hochkönigstrasse ponuja obilo alpskih užitkov. Nadalje vas bo pot peljala skozi Saalfelden, po cesti Lofer, mimo jezera Walchensee pri Nussdorf am Inn in spet nazaj proti Bavarski in Muenchnu.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Termin:
vsak dan
Cena:
že od 415 € na osebo
 
Vključeno:
  • nostalgični kabriolet VW Beetle 1303 s polnim zavarovanjem in odgovornostjo do 500 €,
  • ena nočitev z zajtrkom v hotelu Edelweiss 4* v Berchtesgadnu,
  • ena večerja,
  • vnaprej pripravljena pot,
  • darilo dobrodošlice.
 
Pomembno:

Cena velja na osebo v dvoposteljni sobi, avtomobil si delita dve osebi.