Cape Weligama

Weligama (J), Šrilanka

Cape Weligama - osupljiv, dekadentni, butični hotel s panoramskim razgledom na Indijski ocean

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Le 30 minut vzhodno od mesta Galle v kraju Weligama, na naravni pečini 40 m nad morjem, se dviga 39 zasebnih suit in vil, ki jih je oblikoval priznani azijski arhitekt Lek Bunnag. Hotel ima vrsto mednarodnih restavracij, iz katerih lahko opazujete čudovite sončne zahode. 60 metrov dolg neskončni bazen v obliki polmeseca se elegantno, skoraj nevidno preliva z morjem. Luksuzni hotel Cape Weligama je del prestižne družine Relais & Châteaux.

Nastanitev

39 suit in vil je zgrajenih po pobočju tako, da dajejo vtis tradicionalne vasi. Pod glinenimi strehami se skriva stilsko pohištvo v največjih luksuznih vilah na Šrilanki. Sobe so velike od 130 m² do 310 m², obkrožene s tropskim vrtom. Vsaka soba je poimenovana po znanem zgodovinskem raziskovalcu ali pisatelju, ki ga je pot zanesla na to področje. Najbolj ekskluzivna je dupleks vila z dvema spalnicama, ki meri 310 m² in ima osupljive poglede na Indijski ocean iz obeh spalnic in tudi zasebnega 15 metrov dolgega neskončnega bazena v zgornjem nadstropju. Štiri suite si delijo en bazen in so primerne za družine ali večje družbe, ki potujejo skupaj in iščejo luksuzno nastanitev na plaži. Vse sobe imajo velike terase, kjer lahko tudi večerjate, prostorne garderobe, brezžični audio sistem Sonos z bogato izbiro glasbe, lahko pa poslušate tudi svojo. Prav tako je bogat tudi izbor filmov, ki si jih lahko predvajate na velikem zaslonu. V kopalnicah imajo velike prostostoječe kamnite kadi, parno savno in naravno kozmetiko Ophir.

Kulinarika

Dovolite vašim brbončicam, da raziskujejo eksotične okuse! V hotelu imajo različne restavracije, ki zadovoljijo še tako zahtevnega gosta. Lokalnost in izbor svežega dnevnega ulova vam ponudijo v restavraciji Ocean Terrace. V restavraciji Tableau, ki je postavljena na dramatični rob pečine, vam pripravijo sezonske in naravne jedi. Jedi pripravijo pred vami šefi kuhinje, ki so velikokrat tudi prestižni povabljeni šefi iz drugih koncev sveta. Izbrana vina, ki si jih lahko privoščite v sproščenem in hkrati prefinjenem ambientu Cape Cluba, dopolnjujejo odlične menuje in izražajo globoke korenine, ki so povezane z bogato otoško zgodovino. V baru Cape Club vam postrežejo tudi s tradicionalnim cejlonskim čajem ali pa koktajli, ob katerih opazujete nepozabne sončne zahode.

Center dobrega počutja

Tretmaje si lahko privoščite v zasebnosti vaše suite ali vile ali pa v Spa vili, kjer vas pričakujejo priznani in izkušeni terapevti. Organski domači pilingi, narejeni iz klinčkov, muškatnega oreščka, sladke pomaranče in sandalovine, bodo pregnali stres. Eterično olje iz cejlonskega čaja, ki je poznano po antioksidantih, bo poskrbelo, da bo vaša koža pomlajena in pomirjena ter mišice sproščene od napornega potovanja. Po masaži se prileže zeliščna parna kopel in na koncu še sproščujoča kopel v vaši kamniti kadi, od koder imate potem le še par korakov do vaše postelje.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ