K Božičku na Laponsko

Rovaniemi, Finska

Božičkova vas navdušuje male in velike otroke

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Vsakemu otroku se zasvetijo oči ob pogledu na slike Božička in njegovih jelenov. S potovanjem v Rovaniemi boste otroci (in otroci po srcu) Božička spoznali osebno kar v njegovi pisarni. Če pa ga slučajno ne bo v službi, ker bo na poti obdaroval otroke, mu boste lahko oddali pismo z vašimi željami. 

 

1. DAN

Pristanek letala ob 17.35. Prevzem vozila in odhod v hotel, prijava in nastanitev, prenočevanje.

2. DAN

Po zajtrku odhod na Husky Safari (9.30–11.30).

Kaj je lepšega kot pravi zimski safari s pravimi vlečnimi psi huskyji. Po kratki vožnji boste prispeli na farmo huskyjev, kjer vas bodo psi pozdravili z navdušenim laježem. Preden se odpravite na safari, boste dobili vse potrebne napotke, kako upravljate s sanmi,  s katerimi se vozite v paru. Po povratku se boste zbrali ob ognjišču, se pogreli z vročim čajem in poklepetali z vodnikom o teh osupljivih živalih.

 

Vmes prosto za kosilo in obisk vasi Santa Park.

 

Božičkova vas nudi celo paleto zanimivosti. Lahko boste sami okrasili svoje ingverjeve piškote, oddali pošto Božičku, dobili poseben certifikat šole palčkov, si ogledali galerijo ledenih skulptur v spremstvu ledene princese, se ustavili v Božičkovi pisarni ali celo posneli uradno fotografijo z Božičkom. Posebno zanimiva je tudi delavnica škratov, kjer otroci lahko pod vodstvom škratov narišejo posebne božične dekoracije, ki jih vzamejo s seboj za spomin ali pa obesijo na steno za vse ostale otroke, ki bodo še prišli na obisk k Božičku. Otroci se lahko vkrcate tudi na poseben vlakec, ki vas bo popeljal skozi vas, kjer boste lahko videli različne živali, končna postaja pa bo prav na sredi delavnice igrač malih škratov, polni božičnih čudes. Videli boste lahko, kako škrati delajo nove igrače, ki jih bo Božiček podaril otrokom naslednje leto. Na voljo je tudi kavarna s sladkimi božičnimi dobrotami in toplo pijačo, ki vas bo ogrela. Posebno zanimiva pa je šola za škrate, katere se lahko udeležite tako otroci kot odrasli. Naučili se boste vse o starodavnih skrivnostnih obrteh, ki jih znajo samo škratje. Na koncu boste prejeli prav posebno potrdilo, da ste šolo za škrate uspešno opravili.

 

Santa Park je običajno odprt od druge polovice novembra do prve polovice januarja.

 

Popoldne povratek v hotel.

 

Zvečer safari Iskanje Severnega sija (18.00–21.00).

Izkusite Arktično noč z vožnjo z motornimi sanmi po zasneženi pokrajini skozi gozdove in po zamrznjeni reki. Z nekaj sreče boste imeli jasno nebo z mesecem in zvezdami. Morda boste ugledali tudi Severni sij (Aurora Borealis), ki vam bo kazal pot proti severu. Po končani vožnji se boste ob ognjišču in toplli pijači lahko pogovorili več o Severnem siju in Laponski.

3. DAN

Po zajtrku prosto. Možen ponovni obisk vasi Santa Park, saj vstopnice veljajo dva zaporedna dneva.

 

Ob 14.00 uri sledi nepozabna vožnja s sanmi z jelenjo vprego (14.00-16.30).

Z avtom vas pripeljejo na jelenjo farmo. Ta tradicionalen način potovanja po zasneženih gozdovih je edinstveno doživetje. Zvečer boste morda ugledali tudi Severni sij, kako žari na nebu. Po povratku boste se boste ob ognjišču ogreli s skodelico vroče kave in žemljo ter izvedeli več o vzreji jelenov.

4. DAN

Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Polet proti domu.

 

 

NASTANITEV: priporočamo hotel Arctic Light.

 

 

Več o safarijih najdete tukaj.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Termin:
individualno od novembra do januarja