LEPOTE VIETNAMA Z ODDIHOM OB MORJU 12 dni

Vietnam

Skriti dragulj Indokine

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Vietnam predstavlja enega zadnjih skritih draguljev v kroni Indokine, ki jih obiskovalci odkrivajo šele v zadnjih letih. Stara prestolnica Hanoj s svojimi ozkimi ulicami, križarjenje z leseno ladjo po zalivu Halong, vožnja v predel Sapa in spoznavanje življenja v starih gorskih vasicah, obisk lokalnih tržnic in srečanje z domačini, terasasta riževa polja, oddih na plaži …

 

A Vietnam je še več kot to – je tudi dežela kjer se zjutraj učite osnov Tai Chi ali zapeljete z rikšo skozi mesto, popoldan spoznavate skrivnosti priprave vietnamskih specialitet ter odmaknjene vasice ob morju, zvečer pa se prepustite dobrotam lokalne kuhinje ter šumenju morja. Vietnam je edinstven in na tem potovanju boste spoznali njegove najlepše podobe.

Nekaj vrhuncev potovanja:

 • vožnja z rikšami skozi stari del Hanoja
 • sprehod skozi gorsko pokrajino Sapa in spoznavanje življenja domačinov
 • obisk lokanih tržnic v gorskih vasicah
 • dvodnevno križarjenje po zalivu Halong
 • tečaj vietnamske kuhinje in jutranji Tai Chi na ladji
 • oddih na sanjskih plažah predela Nha Trang

 

 

Datum odhoda: individualno vsak dan

Trajanje potovanja: 12 dni | 10 nočitev

Cepljenja: niso potrebna

Vizum: vietnamski (ob prihodu)

Najmanjše število potnikov: 2

 

 

1. dan: Benetke–Abu Dhabi | obroki na letalu

Popoldanski zbor v Benetkah (za doplačilo možnost prevoza iz Ljubljane, Maribora, Celja, …). Večerni polet letala preko Rima proti Abu Dhabiju. Nočni let.

2. dan: Abu Dhabi–Ho Chi Minh | obroki na letalu

Zjutraj pristanek v Abu Dhabiju ter nadaljevanje poleta proti Vietnamu. Večerni pristanek v Ho Chi Minh Cityju, z 9 milijoni prebivalcev največjem mestu v Vietnamu. Po opravljenih mejnih obveznostih ter pridobljenem vizumu vas čaka prevoz do vašega hotela v središču mesta. Nastanitev in zvečer za najbolj spočite orientacijski sprehod po mestu. Prenočevanje.

3. dan: Ho Chi Minh (Cu Chi)–Hanoj | zajtrk

Po zajtrku vožnja približno 70 km SZ od mesta, mimo slikovitih riževih polj, vrtov in nasadov kavčuka do predela Cu Chi, kjer so domačini v času vietnamske vojne izkopali preko 200 km predorov. Med obiskom boste spoznali zgodovino, način kopanja predorov, oskrbo in življenje v njih, najbolj pogumni pa se boste vanje lahko tudi spustili. Obenem boste spoznali številne pasti in trike, ki so jih domačini uporabljali v spopadih, se pobliže seznanili z življenjem domačinov v času vojne ter spoznali njihovo odpornost in trdoživost. Popoldan prevoz na letališče ter polet proti mestu Hanoj na severu Vietnama. Po pristanku vas čaka prevoz do vašega hotela ter zvečer krajši panoramski ogled tega živahnega kolonialnega mesta. Ustavili se boste ob gledališču Thang Long ter obiskali predstavo z vodnimi lutkami. Moški in ženske stojijo do pasu v vodi ter premikajo lutke, da se smejijo, pogovarjajo in celo plešejo na vodni gladini. Sledil bo prevoz do vašega hotela in prenočevanje.

4. dan: Hanoj–Lao Cai–Vasica Ban Ho–Sapa | zajtrk, kosilo

Po zajtrku v hotelu vas čaka vožnja do mesta Lao Cai (350 km, približno 6 ur vožnje). Po prihodu se boste začeli vzpenjati po vijugasti cesti proti gorskemu predelu Sapa. Po prihodu v mesto vas čaka kosilo, za najbolj pristno doživetje pokrajine pa se boste odpravili na treking skozi slikovito dolino Ban Ho, kjer boste imeli možnost obiskati in odkrivati tradicionalne hiše, ki so nekoč pripadale manjšinam Tay in Zday. Nadaljevali boste pot do vasice Nam Toong, kjer boste imeli priložnost opazovati vsakodnevno življenje gorskega plemena Red Zdao. Večerni prihod v gorsko mestece Sapa. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

POJASNILO: za tiste, ki ne bi želeli na treking, je mogoče urediti ogled bližnje okolice z motornimi vozili.

5. dan: Sapa–Laochai–Tavan–Cau May–Nočni vlak | zajtrk, kosilo

Po zajtrku vas čaka obisk lokalne tržnice, kjer boste lahko spoznavali bogastvo domačih proizvodov, ki jih prodajajo predstavniki različnih gorskih plemen. Sledilo bo kosilo v lokalni restavraciji in popoldne sprehod po lokalnih poteh do naselij in vasic plemen Dao, Črni Hmongi in drugih. Med potjo se vam bodo odpirali čudoviti pogledi na pokrajino, v vasicah pa se boste srečali s prijaznimi in razigranimi domačini. Na dnu doline boste lahko občudovali slikovito okolico, kjer se prepletajo terasasta riževa polja. Sprehod skozi vasico Ta Van ter sprehod do visečega mostu Cau May. Popoldan vožnja do železniške postaje Lao Cai, možnost večerje v lokalni restavraciji ter vkrcanje na nočni vlak proti Hanoju. Nastanitev v dvoposteljnih kabinah ter prenočevanje.

POJASNILO: kabine na vlaku imajo 4 postelje, vendar v našem programu v vsaki kabini bivata 2 potnika. V vsakem vagonu je WC.

6. dan: Hanoj–Zaliv Halong | zajtrk, kosilo, večerja

Zjutraj prihod v Hanoj. Zajtrk v enem od mestnih hotelov in nato vožnja (približno 3 ure in pol) do znamenitega zaliva Halong, od leta 1994 uvrščenega na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO. Okrog poldneva vkrcanje na ladjo Indochina Sails. Pijači dobrošlice bo sledila predstavitev ladje, nato kosilo in pričetek plovbe po zalivih Bai Tu Long in Halong. Po kosilu obisk plavajoče ribiške vasice Cua Van. Skoznjo se boste lahko zapeljali s kajakom ali z bambusovimi čolni (sampani), ki jih upravljajo vaščani. Po vrnitvi na ladjo nekaj časa za oddih ali masažo, nato pa pričetek tečaja vietnamske kuhinje, kjer gostje lahko sodelujejo pri pripravi tradicionalnih jedi. Od 18.00-19.00 “happy hour” (plačate eno pijačo, dobite dve) in ob 19.30 večerja. Po večerji drugi “happy hour”, lahko pa se naročite na masažo ali se preizkusite v nočnem lovljenju lignjev. Prenočevanje.

7. dan: Halong–Hanoj | zgodnji zajtrk, pozni zajtrk

Po zgodnjem zajtrku vas čaka jutranji tečaj Tai Chi, nato pa izkrcanje na otoku Titov, poimenovanem po sovjetskem astronavtu. Možnost za jutranje kopanje na čudoviti plaži ali vzpon na vrh otoka, od koder se ponuja čudovit razgled na zaliv. Povratek na ladjo in pozni samopostrežni zajtrk, nato prihod nazaj v pristanišče, izkrcanje ter vožnja poti Hanoju. Popoldanski prihod nazaj v Hanoj. Najprej se boste ustavili ob kompleksu “očeta revolucije” - Ho Chi Minha, kjer stoji njegov mavzolej, zgrajen po vzoru mavzolejev Lenina ter Mao Zedonga. Sledil bo obisk Templja literature, nekoč Konfucijevega templja in prve univerze, ustanovljene leta 1070, ki jo še danes krasijo lepo urejena dvorišča. Pot boste nadaljevali do templja Ngoc Son, ki stoji na otočku jezera Hoan Kiem. Otok z obalo povezuje eleganten most v klasičnem vietnamskem slogu. V bližini se nahaja tudi spomenik padlim borcem za vietnamsko samostojnost. Za nepozaben zaključek dneva pa vas čaka še živahna vožnja z rikšami čez stari del mesta, da lahko kar najbolj doživeto spoznate utrip Hanoja. Ozke ulice datirajo v 15. stoletje in so poimenovane po različnih obrteh: Svilena ulica, Papirna ulica, Riževa ulica … Večerni prihod v hotel in nastanitev. Prenočevanje.

8. dan: Hanoj–Nha Trang | zajtrk

Po zajtrku prevoz do letališča za dopoldanski polet na vzhodno obalo Vietnama, v mesto Nha Trang. Obalno letovišče se ponaša z dolgimi peščenimi plažami, odličnimi možnostmi za potapljanje in snorkljanje ter številnimi majhnimi otočki nedaleč stran od obale. Vzporedno ob glavni plaži teče promenada in na drugi strani številni urejeni hoteli, butiki in restavracije. Mesto je z žičnico povezano z otokom Hon Tre in resortom Vinpearl, ki ima svoje golf igrišče, vodni park ter zabaviščni park z aktivnostmi za vso družino. Po pristanku krajši orientacijski ogled mesta, nato prihod v hotel in nastanitev. Zvečer sprehod ob obali in možnost večerje v eni ob bližnjih restavracij. Prenočevanje.

9.-10. dan: Nha Trang | zajtrk

Po zajtrku prosto za oddih ali možnost opcijskih izletov v dogovoru z vašim vodnikom. Hotel se nahaja ob 6 km dolgi peščeni plaži, zato je jutranje plavanje odlična izbira. Čez dan priporočamo izlet s kolesom v okolico mesta. Kombinirate ga lahko z raftingom po reki Cai. Potapljačem priporočamo poldnevni izlet z več potopi v zaščitenem predelu Hon Mui, kjer je mogoče občudovati bogat podvodni svet barvitih tropskih rib, moren in drugih živali. Ljubitelji golfa in družine z otroci pa bodo uživale na otoku Hon Tre. Prenočevanje.

11. dan: Nha Trang–Ho Chi Minh–Abu Dhabi | zajtrk, obroki na letalu

Po zajtrku prevoz na letališče ter polet letala proti mestu Ho Chi Minh. Po pristanku prevoz v mesto in popoldanski ogled največjega vietnamskega mesta, nekoč imenovanega Sajgon. Obiskali boste Predsedniško palačo (Dvorani združitve), ki je bila v preteklosti sedež vlade Južnega Vietnama. Stavba ima v kletnih prostorih urejen poveljniški center nekdanjega predsednika. V Vojnem muzeju so razstavljeni eksponati in fotografije iz vietnamske vojne. V centru se boste ustavili ob katedrali Notre Dame, ki se ponaša z neo-romansko fasado, njeni zvoniki pa se dvigujejo skoraj 60 m visoko. Bližnja stavba glavne pošte pa predstavlja glavno vez s tujino za domačine in turiste, kajti internet je omejen na podjetja in izbrane hotele. Sledil bo prevoz nazaj na letališče ter polet letala proti Abu Dhabiju. Nočni let.

12. dan: Abu Dhabi–Benetke | obroki na letalu

Zgodaj zjutraj pristanek v Abu Dhabiju in nadaljevanje poleta proti Benetkam s pristankom v jutranjih urah.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Termin:
individualno vsak dan
Cena:
na povpraševanje

 

Cena vključuje
 • Letalske prevoze v ekonomskem razredu na relaciji Benetke–Abu Dhabi–Ho Chi Minh City–Abu Dhabi–Benetke
 • Notranje lete po programu (Ho Chi Minh City–Hanoj–Nha Trang–Ho Chi Minh City)
 • Nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* in 5*
 • 1 x nastanitev v dvoposteljni kabini na vlaku
 • 1 x nastanitev v dvoposteljni kabini na ladji
 • Angleško govoreče vodnike/predstavnike v času potovanja
 • Obroke po programu

 

Cena ne vključuje
 • Vizuma (pridobite ga ob vstopu v Vietnam, cena 25 USD na osebo v času izdelave programa)
 • Stroškov osebne narave
 • Zavarovanja rizika odpovedi
 • Dodatnih obrokov, ki niso navedeni v programu
 • Doplačil navedenih pod rubriko “dodatni stroški na osebo”
 • Morebitnih izstopnih letaliških pristojbin, napitnin, pijače pri obrokih in drugih osebnih stroškov

 

Dodatni stroški na osebo
 • Vstopni vizum za Vietnam (pridobitev ob vstopu): 25 USD
 • Strošek prijave: 15 EUR

 

Možna doplačila na osebo
 • Polpenzion (8 x večerja)
 • Enoposteljna soba
 • Coris zavarovanje z asistenco v tujini
 • Zavarovanje odpovedi potovanja

 

 

Splošni pogoji so sestavni del aranžmaja.

 

Trzin, december 2019.